CARSNEWS
AUTONEWS

Η BMW δεν γυρνά την πλάτη στα προσιτά μοντέλα!

Η BMW δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει τις μικρότερες κατηγορίες στην εποχή της ηλεκτροκίνησης όπως δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής μάρκας, Oliver Zipse.

Δεν αφήνουμε τις χαμηλότερες κατηγορίες. Ακόμα και αν θεωρείς τον εαυτό σου premium εταιρία, είναι λάθος να αποχωρήσεις από τις χαμηλότερες κατηγορίες – αυτός θα είναι ο πυρήνας της επιχείρησης σου στο μέλλον.

Είπε ο Zipse σε συνέδριο που διοργάνωσε ο προμηθευτής Robert Bosch στο Βερολίνο. Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, η BMW έχει πολύ διαφορετική φιλοσοφία από την Mercedes που δήλωσε μέσω του CEO της, Ola Kallenius και επιβεβαίωσε με το μεσοπρόθεσμο πλάνο που ανακοίνωσε ελάχιστα αργότερα πως θα εστιάσει σε μοντέλα με υψηλότερα περιθώρια κέρδους μειώνοντας μεταξύ άλλων τα entry-level μοντέλα της από επτά σε τέσσερα και ρίχνοντας το βάρος της στην επέκταση υπομαρκών όπως η AMG, η Maybach, η EQ αλλά και η οικογένεια G-Class. Τον Ιούλιο που μας πέρασε είχε ανακοινώσει χαρακτηριστικά πως “δεσμεύει” το 75% των επενδύσεων της για τα high-end μοντέλα και τα δύο ονόματα που θεωρεί τον πυρήνα της πολυτέλειας: την C-Class και την E-Class. Η BMW λοιπόν αποστασιοποιείται από την οριακά… ελιτίστικη αλλά πιθανότατα οικονομικά αποδοτική φιλοσοφία του αντιπάλου της και επιλέγει να μην σνομπάρει τα μικρότερα μοντέλα παρά το γεγονός ότι έχουν μικρότερα περιθώρια κέρδους. Στο κάτω-κάτω έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα μοντέλα αποτελούν σημεία εισόδου για μία μάρκα με τους αγοραστές τους να επιλέγουν μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της ίδιας μάρκας για την επόμενη αγορά τους. Η κάθε εταιρία έχει τις μελέτες της όμως και με βάση αυτές διαμορφώνει την στρατηγική της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο καιρός σήμερα 29/4/2024

cars

Smart Fortwo 0.9 90 PS UrbanShadow. Για στιλάτες αστικές μετακινήσεις

cars

Βανδάλισαν τα γραφεία των «Δημοκρατών»

Bury

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Ο J. Kaban αναλαμβάνει τα ηνία του σχεδιασμού στην Volkswagen.

cars

Jeep Wrangler & Gladiator. Mε μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης

cars

Audi AI:TRAIL quattro: το εκτός δρόμου όχημα του μέλλοντος

cars

Mercedes-Benz: 32 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2022!

cars

Survivor – Ο Σταμάτης Ταλαδιανός κοψοχόλιασε τους πάντες με την πτώση του: Έχει γίνει μωβ η καρωτίδα σου

cars