CARSNEWS
NEW MODELS

Η Bosch εξέλιξε ένα τεστ για τον κορωναϊό που δίνει αποτελέσματα σε μόλις 2,5 ώρες!

Όπως φαίνεται όλοι οι τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν και αυτοί επιδοθεί σε έναν αγώνα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του Covid-19

Mαζί τους και ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο, η Βosch, η οποία συμμετέχει και αυτή στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωναϊού αναπτύσσοντας ένα γρήγορο τεστ για το COVID-19.

Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει πάρει την έγκριση από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Randox Laboratories Ltd., ιατρική εταιρία ιατρικής τεχνολογίας της Βόρειας Ιρλανδίας. Η ακρίβειά της ξεπερνά το 95% και μπορεί να διαγνώσει έναν ασθενή σε λιγότερο από 2,5 ώρες.

Το τεστ αυτό εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε στο απίστευτο διάστημα των έξι εβδομάδων και είναι διαθέσιμο σε όλους τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο. Εκτός από τον COVID-19, μπορεί να διαγνώσει για εννέα άλλες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Α και Β, εξοικονομώντας περισσότερο χρόνο και βελτιώνοντας την ταχύτητα αντίδρασης ενός ασθενούς. 

“Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του test της Bosch είναι ότι μπορεί και εξοικονομεί στους γιατρούς τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για περαιτέρω δοκιμές”, δήλωσε ο Marc Meier, Πρόεδρος της Bosch Healthcare Solutions GmbH. “Επίσης, τους παρέχει μια αξιόπιστη διάγνωση γρήγορα, ώστε να προχωρήσουν στην κατάλληλη θεραπεία πιο γρήγορα”.

Η συγκεκριμένη συσκευή φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολη στη χρήση, ενώ το τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί από ιατρικό προσωπικό που δεν έχει καμία ειδική εκπαίδευση. Όλα ξεκινούν με ένα δείγμα που λαμβάνεται από τη μύτη ή το λαιμό του ασθενούς με ένα στιλό. Στη συνέχεια, το προσωπικό θα πρέπει να εισάγει για ανάλυση την κασέτα, η οποία διαθέτει τα απαιτούμενα αντιδραστήρια για τη δοκιμή, στη συσκευή Vivalytic της Bosch και μετά από λίγο διάστημα εμφανίζεται το αποτέλεσμα. 

Η εταιρεία υποστηρίζει  ότι η συσκευή της μπορεί να κάνει μέχρι και 10 δοκιμές σε 24 ώρες, οπότε μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα εργαστήρια παγκοσμίως, τα οποία ήδη λειτουργούν σε πλήρες φορτίο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλος εποχής για τις Ferrari GTC4Lusso και GTC4Lusso T

cars

Γιατί η εντελώς αυτόνομη οδήγηση θα αργήσει αρκετές δεκαετίες;

cars

Δοκιμάζουμε το DS7 Crossback 1.6 THP 225PS EAT8 Performance Line

cars

Τέλος εποχής για το BMW i8

cars

H βρετανική GTO Engineering παρουσίασε τη Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione “Revival”

cars

Το 2024 έρχεται ο αντικαταστάτης της McLaren P1

cars

Ντριφτάροντας με το ηλεκτροκίνητο Αudi e-Tron S! (Video)

cars

H Ford αποκτά το δικό της off road animal

cars

Η Subaru μάς δείχνει τη νέα γενιά του Impreza λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη

cars