CARSNEWS
F1 & RACES

Η Ferrari αρνείται πως θέλει να αντικαταστήσει τον Σάινθ

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, αρνήθηκε πως ψάχνει νέο οδηγό για την ομάδα του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, φήμες κάνουν το «γύρο» του διαδικτύου πως η Scuderia Ferrari θέλει να αλλάξει τη σύνθεση των οδηγών της στη Formula 1. Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ έχουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2024, ωστόσο τα σενάρια για το μέλλον τους είναι πολλά.

Ο Λεκλέρ έχει παραδεχθεί πως οι συνομιλίες για νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Μαρανέλο έχουν ξεκινήσει, με τον Μονεγάσκο να θεωρείται το μέλλον των «κόκκινων». Το ίδιο δεν συμβαίνει όμως με τον Κάρλος Σάινθ. Στο περιθώριο του αγώνα της Formula 1 στο Σίλβερστον, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που θέλουν τον Ισπανό εκτός Ferrari και στη θέση του τον Άλεξ Άλμπον της Williams.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, μιλώντας στο motorsport.it, διέψευσε το οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τον Ταϊλανδό οδηγό: «Δεν ξέρω από πού βγήκαν αυτές οι ιστορίες. Στο παρελθόν ο Άλμπον ήταν οδηγός μου και είμαστε φίλοι. Αν κάποιος ρεπόρτερ με ρωτήσει αν ο Άλμπον κάνει καλή δουλειά, τότε θα πω ναι. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ενδιαφέρομαι να τον πάρω στην ομάδα μου. Ο Άλεξ έχει επίσης συμβόλαιο και για το 2024».

Give us a 👍 if you’re ready for back-to-back races!#HungarianGP 🇭🇺 pic.twitter.com/iAbYgRDP1m

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) July 18, 2023

Επιπλέον ο Γάλλος θέλησε να αναφερθεί στους οδηγούς του και στις αρετές τους. Αμφότεροι οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ έχουν συμβόλαιο μέχρι και το 2024, ωστόσο κανείς εκ των δύο δεν είναι κοντά σε ανανέωση. Ο Βασέρ μίλησε για το πού εστιάζει η ομάδα του, καθώς δεν θέλει να χάσει το δρόμο που έχει χαράξει.

«Ο Σαρλ είναι ικανός για απίθανα πράγματα. Είναι ένας οδηγός που σκέφτεται μόνο τη νίκη. Το μονοθέσιό μας είναι πιο αργό από της Red Bull, αλλά ο Σαρλ σκέφτεται ακόμα τις νίκες. Μερικές φορές πιέζει υπερβολικά. Πιέζει και μερικές φορές κάνει λάθη. Η δουλειά μου είναι να τον καθοδηγήσω στη σωστή κατεύθυνση. Ο Κάρλος από την άλλη είναι τρομερά σταθερός. Μπορεί να διαχειρίζεται εξαιρετικά το ρυθμό του και μερικές φορές το κάνει καλύτερα από τον Σαρλ. Δεν κάνει μεγάλα λάθη, όμως δεν φτάνει μερικές φορές το επίπεδο του Σαρλ, όταν εκείνος παίρνει για παράδειγμα pole position. Αλλά είναι πολύ κοντά. Στο Μαϊάμι μέχρι την τελευταία στροφή ήταν στην pole. Όταν ήρθα στη Ferrari ήμουν ξεκάθαρος με όλους και τους οδηγούς πως πρέπει να μάθω την ομάδα πρώτα. Αυτό παίρνει πολλούς μήνες. Οι δύο οδηγοί μου έχουν συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, οπότε δεν χρειάζεται ακόμη να συζητάμε για νέα συμβόλαια. Η προτεραιότητά μας είναι να επικεντρωθούμε στην ομάδα, ειδικά εφέτος. Δεν θέλω να υπάρχει κανένας αντιπερισπασμός», ανέφερε ο Γάλλος.

Η Ferrari βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 157 βαθμούς. Η διαφορά της από τη δεύτερη Mercedes-AMG είναι 46 βαθμοί, ενώ από την τρίτη Aston Martin 24 βαθμοί.

Φωτογραφίες:

Related Articles

H Ferrari θα πατήσει…γκάζι από το 2024 και μετά

cars

Στην Mercedes μέχρι το 2025 Hamilton & Russell

cars

Formula 1 – GP Αυστρίας: Ο Φερστάπεν πρώτος χωρίς…αντίπαλο

cars

Επίσημη ματαίωση και για τα GP Αζερμπαϊτζάν και Ιαπωνίας

cars

How the FIA went from seven F1 new team bids to Andretti

cars

Το καλοκαιρινό F1 Vlog!

cars

F1 GP ΗΠΑ: Εξαίρεση ή μία νέα τάση; (+video)

cars

‘Liberty Media considers new format for F1 weekend, with MotoGP’

cars

Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1

cars