CARSNEWS
AUTONEWS

Η Shelby Super Snake Speedster είναι ένα “ανοιχτό” όνειρο 835 ίππων!

Για να γιορτάσει τα 98α γενέθλια του ιδρυτή της, Carroll Shelby, η Shelby σχεδίασε, εξέλιξε και λανσάρει στην αγορά μία πολύ ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής για τους οπαδούς της ισχύος, της ταχύτητας και των “ανοιχτών” απολαύσεων. Το όνομα της Super Snake Speedster και όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες, πρόκειται για κάτι περισσότερο από μία βελτιωμένη Mustang Convertible.

Καταρχάς, εκεί που θα βρίσκονταν υπό φυσιολογικές συνθήκες τα πίσω καθίσματα, υπάρχει ένα κάλυμμα με δύο χαρακτηριστικά φουσκώματα που χαρίζουν ένα… ρετρό look και μετατρέπουν την Super Snake Speedster σε διθέσια. Έπειτα, υπάρχει το φαρδύ bodykit, νέες ζάντες ελαφρού κράματος και μία ριζικά αναβαθμισμένη καμπίνα που διαφοροποιούν το νέο μοντέλο από την standard έκδοση και εμφανισιακά, αφού η βελτίωση των μηχανικών θεωρείται δεδομένη και είναι σφαιρική και εκτεταμένη.

Ο 5-λιτρος Coyote V8 απέκτησε έναν supercharger ο οποίος, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στον κινητήρα, αυξάνει την απόδοση του στα 835 άλογα. Διπλασιάζοντας (σχεδόν) την απόδοση του κινητήρα, η Shelby έστρεψε την προσοχή της στην μετάδοση όπου προσφέρει ένα μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο και ένα 8-τάχυτο αυτόματο, αμφότερα ενισχυμένα ώστε να αντέχουν την καταπόνηση αλλά και στην ανάρτηση, όπου συνεργάστηκε με την Penske για ένα σύστημα που θα βοηθήσει να περνά η ισχύς στον δρόμο. Όσο για την επιβράδυνση του θηρίου, υπάρχουν 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4-πίστονες πίσω. Φυσικά, η Shelby Super Snake Speedster δεν είναι φθηνή. Η τιμή καθενός από τα 98 παραδείγματα που θα κατασκευάσει η αμερικανική εταιρία ξεκινά από τα $133.785 ενώ αν υπάρχει ήδη η Mustang GT που χρησιμοποιείται ως βάση, το ολοκληρωμένο πακέτο κοστίζει $80.000! Δεν τα λες λίγα…

The post Η Shelby Super Snake Speedster είναι ένα “ανοιχτό” όνειρο 835 ίππων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η FIA απαγορεύει τον ακτιβισμό, πολιτικό ή άλλο

cars

Lamborghini Essenza SCV12. Το “δώρο” της Lamborghini σε 40 τυχερούς!

cars

Τι καιρό θα έχει τη 25η Μαρτίου: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

cars

Το 43ο Ολυμπιακό Ράλι έρχεται στις 29 και 30 Απριλίου: Με 44 συμμετοχές η αυλαία του Πρωταθλήματος στον Πύργο

cars

Επίσημο: Fiat Chrysler Automobiles και PSA Group συμφώνησαν στην συγχώνευση!

cars

Η αυλαία πέφτει για το Volkswagen e-Golf.

cars

Fiat Concept Centoventi. Σημαντική βράβευση

cars

Η Toyota πιστεύει ακόμα στο Aygo!

cars

Το VW Tiguan facelift ντεμπουτάρει με “καυτή” R έκδοση!

cars