CARSNEWS
NEW MODELS

Η Volvo εξελίσσει ηλεκτροκίνητο P1800;

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, φαίνεται ένα πρωτότυπο καμουφλαρισμένο όχημα με το αμάξωμα του κλασικού Volvo P1800 να κάνει δοκιμές εξέλιξης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή πρόγραμμα και –προς το παρόν– μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, σχετικά.

Η πρώτη αφορά στο γεγονός ότι την επόμενη χρονιά το ξεχωριστό coupé μοντέλο της σουηδικής εταιρείας συμπληρώνει 60 χρόνια από την παρουσίασή του και θα είχε ενδιαφέρον να δημιουργηθεί μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη επετειακή έκδοσή του με τη συνδρομή της Polestar, για να τιμηθεί το γεγονός. Το αυτοκίνητο που εθεάθη είχε σύγχρονους τροχούς μεγάλης διάστασης και έλειπε η εξάτμιση, οπότε η σκέψη είναι ότι πρόκειται για δοκιμές ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος. Μια δεύτερη εκτίμηση είναι να πρόκειται για μία ενδοεταιρική υπόθεση που αφορά σε ένα αυτοκίνητο ανώτατου στελέχους της το οποίο θέλησε να αλλάξει τον κινητήρα του με ηλεκτροκινητήρα.

Το Volvo P1800 έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό από την βρετανική τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος» στην οποία πρωταγωνίστησε ο αείμνηστος Roger Moore, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του «Simon Templar». Μάλιστα, ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης ενός P1800 S το οποίο ταξινομήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1967 και αγοράστηκε από αυτόν δύο εβδομάδες αργότερα. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Καναδός «επένδυσε» 140.000 δολάρια σε ένα VW Golf GTI του 1983

cars

Supra happy meal με drift, από την Toyota και τα McDonalds (βίντεο)

cars

Nissan GT-R 1.400 ίππων αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα (Video)

cars

Aνίκητη βλακεία: Κινείται με 200 km/h μέσα στην πόλη και… (Video)

cars

ZITY: H νέα car-sharing υπηρεσία της Renault

cars

Η Geely θέλει να γίνει παγκόσμιος κολοσσός με τη βοήθεια της Volvo

cars

Η Mercedes-Benz G-Class με κινητήρα 2,0 λίτρων

cars

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή μάσκα παγκοσμίως

cars

Αποκαλυπτήρια για τις ανανεωμένες BMW Σειρές 5 και 6 GT

cars