CARSNEWS
NEW MODELS

Η Mercedes-Benz G-Class με κινητήρα 2,0 λίτρων

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η MercedesBenz είχε παρουσιάσει την επιβλητική σε διαστάσεις και προδιαγραφές CLS με έναν κινητήρα από την βάση της γκάμας της χωρητικότητας μόλις 1,5 λίτρου.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς η γερμανική φίρμα καθιστά προσιτό το όνειρο της απόκτησης μιας G-Class στην κινεζική  αγορά. Αυτή τη φορά βέβαια έχουμε να κάνουμε με έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος με τη συμβολή ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων αποδίδει 258 ίππους και 370 Nm ροπής.

Το τετρακύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων  και φυσικά με το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης που χαρίζει στο γερμανικό offroader  εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Σύμφωνα με τη γερμανική  φίρμα, η δίλιτρη G-Class επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τα 190 χλμ./ώρα.

Όλα καλά μέχρι εδώ, καθώς η συγκεκριμένη G-Class δείχνει να διατηρεί στο ακέραιο τις ικανότητές αλλά και την αίγλη της, δείχνοντας ότι θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει με το ίδιο setup και εκτός κινεζικών συνόρων.

Τα άσχημα νέα έρχονται μαζί με το ταμπελάκι της τιμής, καθώς για να αποκτήσει κανείς τη δίλιτρη Mercedes-Benz G-Class στη μακρινή Κίνα θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 208.000 δολαρίων, όταν με τα ίδια χρήματα σε άλλες γωνιές του πλανήτη μπορείς να προσθέσεις στη συλλογή σου την κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου με τα διακριτικά της AMG.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

50 χρόνια από το θάνατο του Bruce McLaren (βίντεο)

cars

Το νέο VW Golf GTI των 245 ίππων είναι εδώ!

cars

Η Aston Martin ξεκίνησε συνομιλίες με επενδυτές

cars

«Θα ξαναδούμε τον Michael Schumacher»

cars

Τρομακτικό ατύχημα με… ιπτάμενο Suzuki Swift (Video)

cars

O Kimi Raikkonen βοηθός του Άη Βασίλη! (video)

cars

INTERAMERICAN: Το κοινωνικό της “αποτύπωμα” αντιστοιχεί σε 352 εκατ. στο ΑΕΠ!

cars

Κορωνοϊός: Τι θα αλλάξει στην σχεδίαση των αυτοκινήτων;

cars

Το Hyundai i20 N είναι το GTI που όλοι περιμένουμε

cars