CARSNEWS
AUTONEWS

Καταρρέει η BBS. Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στη Γερμανία!

Η BBS μπορεί να είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες aftermarket ζαντών ελαφρού κράματος αλλά ταυτόχρονα, είναι μία εταιρία που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ήδη το 2007 είχε καταθέσει την πρώτη αίτηση πτώχευσης και τελικά βρέθηκε στα χέρια μίας βελγικής εταιρίας ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 2011, πτώχευσε ξανά. Το 2015 δε, άλλαξε για μία ακόμα φορά χέρια καθώς η κορεατική NICE Holdings Co απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ενώ το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία της BBS ξεκινά τώρα, με μία ακόμα αίτηση πτώχευσης στα γερμανικά δικαστήρια.

Το 2020 είναι μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλες τις εταιρίες λόγω της πανδημίας του COVID-19 αλλά απ’ ότι φαίνεται, είναι λίγο πιο δύσκολη για την BBS η οποία δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και ζητά προστασία από τους πιστωτές από την γερμανική δικαιοσύνη. Επί της ουσίας, η BBS δεν κλείνει αλλά προσπαθεί να κερδίσει λίγο επιπλέον χρόνο ώστε να προχωρήσει σε μία βαθιά αναδιάρθρωση που θα της δώσει περισσότερες πιθανότητες να βγει από την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Εν τω μεταξύ, η πτώση στην ζήτηση για aftermarket προϊόντα όπως οι ζάντες ελαφρού κράματος δεν κάνει καθόλου ευκολότερο το έργο της BBS ενώ θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι η NICE έχει ήδη ξεκινήσει να αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη της ιστορικής εταιρίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Σβήνει» οριστικά ο 12κύλινδρος της Bentley

cars

Νίκος Παπανδρέου: Ούτε να φανταστώ τι θα γίνει με τα μελτέμια του Αυγούστου – Θωρακίστε την Πολιτική Προστασία χθες

Bury

Opel – Συμπλήρωσε 75 εκατομμύρια πωλήσεις αυτοκινήτων

cars

Νέο Seat Leon. Λίγο πρίν τη παρουσίαση του

cars

Enzo εναντίον LaFerrari. Η διαφορά που κάνει μία δεκαετία και ο… εξηλεκτρισμός.

cars

Το Mazda3 στον δρόμο της υπερτροφοδότησης.

cars

Η νέα Eagle E-Type Lightweight GT είναι το απόλυτο restomod!

cars

Χαμενεΐ: Η Τεχεράνη κατέδειξε την ισχύ της απέναντι στο Ισραήλ

Bury

Ο Μπάμπης Στόκας ανάμεσα στους υποψηφίους της Πλεύσης Ελευθερίας για τις ευρωεκλογές

Bury