CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα Rolls-Royce Ghost. Το μεγαλείο της απλότητας!

Η Rolls-Royce δεν παρουσιάζει συχνά ένα νέο μοντέλο αλλά όταν το κάνει, φροντίζει να… μετράει. Να ανεβάζει τον πήχη σε όλους τους τομείς που έχουν σημασία για την αγγλική εταιρία και τους πελάτες της και να εξασφαλίζει την συνέχεια τόσο όσον αφορά στο design, όσο και στην παράδοση της. Αυτό ακριβώς κάνει και η ολοκαίνουρια Ghost, η δεύτερη γενιά της “entry-level” Rolls-Royce αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος που το κάνει – χωρίς υπερβολές, με απλές αλλά επιβλητικές γραμμές και τεχνολογία που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και να χαρίζει μία μοναδική εμπειρία ιδιοκτησίας και χρήσης!

Καταρχάς, η νέα Ghost πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την πλατφόρμα της BMW 7 Series στην οποία βασιζόταν η προηγούμενη γενιά για χάρη μίας ολοκαίνουριας, αλουμινένιας αρχιτεκτονικής – της ίδιας που χρησιμοποιείται και στην Phantom αλλά με μετατροπές σε διάφορα σημεία ώστε να ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του νέου μοντέλου. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο γνώριμος twin-turbo V12 των 6,75 λίτρων, ο οποίος παράγει ακριβώς την ίδια ιπποδύναμη (570 άλογα) αλλά ελαφρώς αυξημένη ροπή, της τάξης των 850 Nm τα οποία είναι διαθέσιμα ήδη από τις 1.600 σ.α.λ.! Αξίζει να αναφέρουμε δε, ότι ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω από τον εμπρός άξονα της Ghost, χαρίζοντας ιδανική κατανομή βάρους! Σε κάθε περίπτωση, η ισχύς περνά στον δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης και του 8-τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου της ZF που διαθέτει και το σύστημα “Satellite Aided Transmission” που αντλεί δεδομένα από το GPS για να προεπιλέξει την ιδανική σχέση για τις επερχόμενες στροφές.

Ένα από τα πλέον καινοτόμα συστήματα της νέας Ghost είναι το “Planar Suspension System” που αποτελεί το αποτέλεσμα πολυετούς εξέλιξης και δοκιμών, εφοδιάζεται με το πρωτοποριακό “Upper Wishbone Damper” και συνεργάζεται με το σύστημα “Flagbearer” που διαβάζει τον δρόμο μέσω των καμερών με τις οποίες εξοπλίζεται το νέο μοντέλο της Rolls-Royce και προετοιμάζει ανάλογα την ανάρτηση. Η νέα τεχνολογία αναβαθμίζει περαιτέρω την “Magic Carpet Ride” ανάρτηση και όλα ελέγχονται από το λογισμικό που φροντίζει να συνδυάζει με τον βέλτιστο τρόπο το σύστημα τετρακίνησης, την αερανάρτηση, το σύστημα τετραδιεύθυνσης και φυσικά, το σύστημα ευστάθειας.

Πριν προχωρήσουμε στην καμπίνα, οφείλουμε να κάνουμε μία στάση στις πόρτες που έχουν εξελιχθεί στον βαθμό που ακόμα και το άνοιγμα ή το κλείσιμο απαιτούν την ελάχιστη προσπάθεια. Για όλα φροντίζει το σύστημα υποβοήθησης που στο μεν άνοιγμα λειτουργεί με ένα τράβηγμα του μοχλού και στο κλείσιμο, με το πάτημα ενός κουμπιού. Από την στιγμή που θα ανοίξουν πάντως οι πόρτες, καταλαβαίνεις άμεσα ότι βρίσκεσαι μέσα σε μία Rolls-Royce. Η νέα Ghost είναι 90 χιλιοστά μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο (μήκος 5,55 μέτρων) και 30 χιλιοστά πλατύτερη εξασφαλίζοντας όσο χώρο χρειάζονται οι επιβάτες και ακόμη περισσότερο ενώ κάθε μεμονωμένο εξάρτημα έχει βελτιστοποιηθεί στον βαθμό της εμμονής. Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και δικαιολογούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ από την, αναμφίβολα υψηλότατη τιμή της. Για το design τόσο του αμαξώματος όσο και της καμπίνας δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι καθώς οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, αλλά να σημειώσουμε ότι εκτός από όλα αυτά που αναφέραμε, η νέα Ghost εξοπλίζεται και με μία απολύτως ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, ένα σύστημα τεσσάρων καμερών με πανοραμική οπτική και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

The post Νέα Rolls-Royce Ghost. Το μεγαλείο της απλότητας! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ΝΔ: Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί με κάθε τρόπο σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων

cars

Νέο Mazda3. Σημαντικό βραβείο

cars

KIA XCeed 1.0 T-GDI. Αναβαθμίζει συνολικά την ΚΙΑ

cars

ΟΜΑΕ: Απονομή τίτλων Αγώνων Αυτοκινήτου 2023

cars

REGIS. Ηλεκτρικά για αστική επαγγελματική χρήση

cars

DS. Αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο για τη Formula E

cars

BMW 320d Mild Hybrid. Εστιασμένο στην οδήγηση

cars

Πετρέλαιο. Η αρχή του τέλους;

cars

Aston Martin DB5 Junior. Μία DB5 υπό κλίμακα με τιμή €39.000!

cars