CARSNEWS
NEW MODELS

Νέος γύρος ανακλήσεων για τη Mercedes με φόντο το diesel gate

Η υπόθεση παραποίησης των εκλυόμενων ρύπων σε κινητήρες diesel της Daimler και ειδικότερα της Mercedes-Benz εξακολουθεί να απασχολεί τις γερμανικές αρχές.

Αυτήν τη φορά είναι οι πετρελαιοκινητήρες μικρότερου κυβισμού εκείνοι που ελέγχονται για τη χρήση παράνομου λογισμικού, οι οποίοι μάλιστα είναι γαλλικής καταγωγής καθώς φέρουν την υπογραφή της Renault.

Από τη δική της πλευρά, η Renault αποποιείται των ευθυνών ξεκαθαρίζοντας ότι η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των εν λόγω κινητήρων έχει προγραμματιστεί από τους Γερμανούς.

Εκπρόσωπος της Daimler αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα που θέλει τις γερμανικές αρχές να έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους κινητήρες diesel της Mercedes-Benz, χωρίς παρόλα αυτά να αποκλείει το ενδεχόμενο ανακλήσεων που αν και εφόσον προκύψουν θα αφορούν δημοφιλή μοντέλα της φίρμας, όπως η A-Class, η B-Class και η GLA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι δικαστικές αρχές της Γερμανία επέβαλαν πρόστιμο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Daimler για τη χρήση λογισμικού παραποίησης των εκλυόμενων ρύπων σε κινητήρες diesel του ομίλου.

Related Articles

H Bollinger παρουσιάζει το πατενταρισμένο E-Chassis

cars

Μπορεί ένα smart να τραβήξει τρία φορτηγάκια; (Video)

cars

CATL: Οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν αυτονομία 800 km!

cars

Η ιστορία πίσω από τα λογότυπα των Γερμανικών εταιριών αυτοκινήτου

cars

Το pick-up των ονείρων σας δια χειρός Mercedes και Mansory

cars

Με 300 ίππους και πίσω κίνηση το «καυτό» VW ID.3

cars

Έλεγχος στη Mitsubishi για χρήση παράνομης συσκευής στα diesel

cars

Αυτή είναι η Bugatti των 5.000 ευρώ

cars

Ταχύτητα φόρτισης vs χωρητικότητα, τι είναι σημαντικότερο σε ένα ηλεκτρικό όχημα;

cars