CARSNEWS
NEW MODELS

Έλεγχος στη Mitsubishi για χρήση παράνομης συσκευής στα diesel

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Αστυνομία και η Εισαγγελία της Γερμανίας διεξάγουν έρευνα για την πιθανότητα να έχει χρησιμοποιήσει η Mitsubishi συσκευή ή λογισμικό παραποίησης της εκπεμπόμενης ποσότητας ρύπων στους πετρελαιοκινητήρες της 1,6 και 2,2 λίτρων, «Euro V» και «Euro VI». Όπως ανακοινώθηκε, οι αρχές ζητούν από τους Γερμανούς ιδιοκτήτες μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας, που απόκτησαν το αυτοκίνητό τους από το 2014 και έπειτα, να επικοινωνήσουν με αυτές για την παροχή πληροφοριών.

Οι έρευνες έχουν αρχίσει στη Φρανκφούρτη, το Ανόβερο και το Ρέγκενσμπουργκ, ενώ ζητήθηκαν πληροφορίες και από την Denso, την εταιρεία που συνεργάζεται με την Mitsubishi ως προμηθευτής. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η έρευνα και δήλωσε ότι θα συνεργαστούν με τις γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η Mitsubishi χρησιμοποίησε παράνομη συσκευή ή λογισμικό για να διατηρεί τις εκπομπές ρύπων εντός των προβλεπόμενων ορίων, θα πρέπει να ανακαλέσει περίπου 400.000 αυτοκίνητά της για να διορθώσει το πρόβλημα. Όπως εκτιμάται, αυτό θα έχει κόστος για την εταιρεία το οποίο αναμένεται να φτάσει στο ποσό μεταξύ 245.000.000 και 330.000.000 ευρώ. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η κοινή εταιρεία των PSA και FCA θα λέγεται Stellantis

cars

Το καινούργιο Audi A4 θα έχει ακόμα πιο χαρακτηριστική εμφάνιση

cars

CATL: Οι νέες μπαταρίες θα προσφέρουν αυτονομία 800 km!

cars

Η VW δεν θα εγκαταλείψει τα χειροκίνητα κιβώτια

cars

Επίσημο: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες

cars

H Porsche αποκάλυψε το Vision 357 Speedster

cars

VW Golf Cabrio 2020: Όνειρο θερινής νυκτός

cars

Σε τροχιά αντικατάστασης τα Nissan Qashqai και X-Trail

cars

Οι 24 Ώρες του Le Mans μετατίθενται για τον Σεπτέμβριο

cars