CARSNEWS
NEW MODELS

Πρόωρο τέλος για τους κινητήρες βενζίνης και diesel στη M. Βρετανία

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τους κατασκευαστές που διαθέτουν στο portfolio τους την αγορά της Μ. Βρετανίας, καθώς ο Boris Johnson έκανε γνωστή την πρόθεσή του να επιταχύνει τη μετάβαση της Γηραιάς Αλβιώνας στην ηλεκτροκίνηση.

Ειδικότερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απαγόρευση της διάθεσης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035, ήτοι πέντε χρόνια νωρίτερα σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί το 2017.

Εκτός Μ. Βρετανίας θα βρεθούν και οι υβριδικές ή plug-in υβριδικές προτάσεις, καθώς το αυστηρότερο πλαίσιο που πρόκειται να διαμορφωθεί θα επιτρέπει την πώληση μόνο ηλεκτροκίνητων και υδρογονοκίνητων οχηματών.

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξακολουθούν να κινούνται στους δρόμους της Μ. Βρετανίας έως και το 2050 όταν και θα απαγορευθεί η κυκλοφορία τους.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι που θεωρούν το 2035 έναν μετριοπαθή στόχο, καθώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία, προτίθενται να απαγορεύσουν την πώληση συμβατικών οχημάτων στην επικράτειά τους το 2030.

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, η πολιτεία της Καλιφόρνια είναι εκείνη που πρωτοστατεί στην προσπάθεια εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης παρά το γεγονός ότι η πρόταση για την απαγόρευση πώλησης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έχει απορριφθεί δύο φορές.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

SOS: Πόσο θα αυξηθεί η θερμοκρασία της Γης εάν οι “G20” δεν μειώσουν δραστικά τις εκπομπές CO2

cars

Ποιος πιλότος χαρακτήρισε… ηλικιωμένο τον Vettel;

cars

Επτά coupe που χάσαμε και μας λείπουν

cars

Όταν η Lamborghini Urus συνάντησε το Dodge Challenger (video)

cars

Η Alpina πάει Αμερική με την XB7

cars

H Lotus ετοιμάζει ένα entry-level μοντέλο

cars

30 χρόνια από τη γέννηση της Mercedes-Benz 190E 2.5 16 Evolution II (Video)

cars

H Renault θα αναλάβει το επόμενο Nissan Micra

cars

Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Ιαπωνίας: Ήταν μεγάλη η απουσία

cars