CARSNEWS
AUTONEWS

Ράλι Φθιώτιδας: Διπλός αγώνας σε άσφαλτο και χώμα με ρεκόρ συμμετοχών

Τα Ελληνικά Πρωταθλήματα αγώνων ράλι αυτοκινήτων συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου με το Ράλι Φθιώτιδας. Ο αγώνας είναι διπλός και καθένας προσμετράει ξεχωριστά στα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ράλι. Ο ασφάλτινος αγώνας του Σαββάτου προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου, στο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο Κύπελλο Legends, ενώ ο χωμάτινος αγώνας της Κυριακής προσμετρά στο 59ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με το συνολικό αριθμό πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος να φτάνει σε τριψήφιο νούμερο. Τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής της τελευταίας δεκαετίας με πολλά αξιόλογα πληρώματα στη λίστα. Ο ασφάλτινος αγώνας συγκέντρωσε 59 συμμετοχές, ενώ στον χωμάτινο δήλωσαν συμμετοχή 44 πληρώματα.

Οργανωτής του αγώνα είναι η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, ο Δήμος Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος.

Στις συμμετοχές του ασφάλτινου αγώνα ξεχωρίζουν οι Πρωταθλητές των τελευταίων ετών Γιώργος Αναπολιοτάκης-Θανάσης Τσιούκας (Ford Fiesta R5) που θα βρουν απέναντι τους τον κυριότερο αντίπαλο τους στο πρωτάθλημα του 2021 Λευτέρη Αλυγιζάκη (Skoda Fabia R5). Οι Κύπριοι Πρωταθλητές Χώματος του 2021 Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo R5) τρέχουν φέτος και στην άσφαλτο και αποτελούν ένα από τα φαβορί για τη νίκη, επικρατώντας μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ακόμα ένας Πρωταθλητής Ελλάδος, o Γιάννης Παπαδημητρίου επιστρέφει μετά από χρόνια στην άσφαλτο για να διεκδικήσει τη νίκη, παρέα με τον Νίκο Πετρόπουλο και αυτοκίνητο ένα Skoda Fabia Rally2 Evo.

Στην κατηγορία των Ιστορικών συμμετέχουν 15 πληρώματα, με τους νικητές των δύο χωμάτινων αγώνων του θεσμού, Αλέξανδρο Χαλιβελάκη-Θάνο Παπαγεωργίου (Ford Escort MKII) να αγωνίζονται για πρώτη φορά σε ασφάλτινο τερέν. Τη νίκη θα διεκδικήσουν επίσης οι Μάριος Σταφυλοπάτης-Γιώργος Χατζηρήγας με το ex-Delecour Ford Sierra RS Cosworth 4×4 αλλά και οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, Δημήτρης Αμαξόπουλος-Χαρά Μωραΐτη (Toyota Corolla KE30).

Το χωμάτινο Ράλι Φθιώτιδος διεξάγεται την Κυριακή 2 Ιουλίου και συγκέντρωσε 44 συμμετοχές. Οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo R5) θα επιδιώξουν να κάνουν το 3 στα 3 φέτος στη Λαμία, σε έναν αγώνα με υψηλό συναγωνισμό. Οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης (Skoda Fabia Rally2 Evo) θέλουν να είναι κοντά στους χρόνους των Κύπριων και να διεκδικήσουν την πρώτη τους επιτυχία στο πρωτάθλημα, έπειτα από 4 χρόνια, ενώ διακαώς επιθυμούν τη νίκη οι Ιωάννης Παπαδημητρίου-Νίκος Πετρόπουλος με το «ιταλικό» Skoda Fabia Rally2 Evo. Οι περσινοί νικητές του αγώνα, Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας (Skoda Fabia R5) γνωρίζουν πως το έργο τους φέτος είναι σαφώς πιο δύσκολο στα χώματα της Φθιώτιδος, ενώ αίσθηση προκαλεί η επιστροφή στα πάτρια εδάφη του Πρωταθλητή Ελλάδος του 2016, Γιώργου Φιλιππίδη με συνοδηγό στο Skoda Fabia Rally2 Evo τον πολύπειρο Βρετανό Craig Drew.

Τις ακροπολικές ειδικές της Φθιώτιδος προτίμησε ο 4 φορές πρωταθλητής Βουλγαρίας, Miroslav Angelov προκειμένου να εξοικειωθεί περισσότερο με τη χωμάτινη επιφάνεια, έχοντας συνοδηγό στο Skoda Fabia Rally2 Evo τον Georgi Gadzhev. Για πρώτη φορά στο μπάκετ του Skoda Fabia R5 σε χωμάτινο αγώνα θα βρεθεί ο Μάριος Ξανθάκος με συνοδηγό τον Νίκο Καραθανάση, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στα ράλι ο 24χρονος “Flandy” (ένας από τους γιους του πολυπρωταθλητή Jigger) με συνοδηγό τον έμπειρο Κώστα Στεφανή. Επίσης, ο νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος του 2018, ο Ιωάννης Μπαντούνας θα οδηγήσει ένα Mitsubishi Lancer Evo VI με τον Ηλία Παναγιωτούνη δίπλα του, επιδιώκοντας να συναγωνιστεί τα σύγχρονα αγωνιστικά της κατηγορίας R5, ενώ την τρίτη τους φετινή νίκη στην Ομάδα Ν θα κυνηγήσουν οι Πάνος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo IX.

Ντεμπούτο στα ελληνικά χώματα θα κάνει το ολοκαίνουργιο Renault Clio Rally3 που θα έχει στα χέρια του ο Θέμης Χαλκιάς, έχοντας ως συνοδηγό τον Νίκο Κόμνο. Στον πρώτο αγώνα ράλι της ζωής του θα αγωνιστεί ο 24χρονος Νίκος Βιγκόπουλος (εγγονός του Αλέξανδρου – «Λεωνίδα»- Μανιατόπουλου) με τον Νίκο Ζακχαίο στο δεξί μπάκετ ενός Ford Fiesta R2T. Ένα Peugeot 206 της κατηγορίας C5 θα έχει στα χέρια του ο Θεόδωρος Καλαμαράς.

Όσον αφορά το ασφάλτινο Ράλι Φθιώτιδος, ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα λάβει χώρα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας την Παρασκευή 30 Ιουνίου από τις 15:00 έως τις 18:00 και στις 20:30 στην Πλατεία Πάρκου θα δοθεί η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου. Το πρωί του Σαββάτου, τα πληρώματα θα αναχωρήσουν στις 09:00 από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και θα κατευθυνθούν στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα «Μπράλος-Παύλιανη», η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά ως ενιαία, με το συνολικό της μήκος να φτάνει τα 30,35 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή «Καλοσκοπή», μήκους 10,92 χιλιομέτρων και θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Έπειτα από το 30λεπτο service, θα διέλθουν και πάλι από τις ειδικές διαδρομές «Μπράλος-Παύλιανη» και «Καλοσκοπή» και θα τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 14:32. Η απονομή των επάθλων θα διεξαχθεί στην Πλατεία Πάρκου στις 20:00. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι 82,54 χλμ και τα συνολικά χιλιόμετρα 212,30 χλμ.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του χωμάτινου Ράλι Φθιώτιδος θα λάβει χώρα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το Σάββατο 1 Ιουλίου από τις 16:00 έως τις 18:30. Στις 21:00, στην Πλατεία Πάρκου θα δοθεί η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα. Την Κυριακή 2 Ιουλίου, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δύο ειδικές διαδρομές που αποτελούν μέρος του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις. Πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας θα είναι το «Ελευθεροχώρι», μήκους 18 αγωνιστικών χιλιομέτρων και ακολουθεί η «Ελάτεια» (28,32 χλμ). Έπειτα από το μεσημεριανό service στην Π.Ε.Λ., τα πληρώματα θα περάσουν για δεύτερη φορά από το «Ελευθεροχώρι» και την «Ελάτεια». Ο τερματισμός του χωμάτινου αγώνα θα λάβει χώρα στις 16:12. Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Related Articles

GMC Hummer. Το ηλεκτρικό super-pickup του μέλλοντος.

cars

Gordon Murray T.50. 650 άλογα, 986 κιλά και καινοτόμα αεροδυναμική!

cars

Toyota GR Yaris. Ένα 4WD διαβολάκι με 261 ίππους από την κόλαση του WRC!

cars

Γεωργία – Ελλάδα, σήμερα στις 19:00 στον Alpha – Νίκη και φύγαμε για Γερμανία

cars

Έτοιμο και το ευρωπαϊκό Kia Picanto!

cars

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη – «Καρφώθηκε» με ΙΧ σε φανάρι και σκοτώθηκε

cars

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στην Αττική

cars

Morgan Plus 8 GTR. Σαν αγωνιστικό παλαιάς κοπής.

cars

Το νέο Fiat Topolino μπορεί να είναι ένα ιταλικό Citroen Ami

cars