CARSNEWS
F1 & RACES

Σενάρια επιστροφής Σουμάχερ στο grid

Ο Γερμανός είναι πιθανό να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση οδηγώντας για μία συνεργάτιδα της Mercedes.

Δεν είναι κομμάτι της παραδοσιακής silly season, είναι ένα υπαρκτό σενάριο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Συνδέει τον Μικ Σουμάχερ με τη Williams.

O δοκιμαστής της Mercedes-AMG έμεινε φέτος εκτός grid, χάνοντας τη θέση του στη Haas F1. Κι από την πλευρά της, η νέα ομάδα του, κάνει ότι μπορεί για να του βρει κόκπιτ, ώστε να συνεχίσει να συλλέγει αγωνιστικές εμπειρίες.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ στο Σακχίρ

Η σύνδεση με την Williams δεν είναι καινούρια, άλλωστε πριν μήνες ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, είχε αποκαλύψει τις επαφές του με τον πρώην συνεργάτη του και νυν διευθυντή της βρετανικής ομάδας, Τζέιμς Βόουλς.

Αυτή τη φορά έρχεται από το επίσημο website της Formula 1 και τη στήλη του έγκυρου Λόρενς Μπαρέτο, στην οποία τονίζεται το μετέωρο βήμα του νυν οδηγού της Williams, Λόγκαν Σάρτζεντ. Μετά από δώδεκα αγώνες, ο Αμερικανός παραμένει στο μηδέν, την ώρα που ο teammate του, Άλεξ Άλμπον, έχει μαζέψει και τους 11 βαθμούς που έχουν τοποθετήσει την ιστορική ομάδα στην έβδομη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

  • Ο Μικ Σουμάχερ οδήγησε το μονοθέσιο του πατέρα του: «Ήταν έντονη συναισθηματικά στιγμή» (vid)
  • Ο Μάρκο αποκάλυψε προσπάθεια να πάει ο Σουμάχερ στην AlphaTauri

«Η βρετανική ομάδα έχει ήδη “δέσει” τον ικανότατο Άλεξ Άλμπον για το 2024. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο rookie Λόγκαν Σάρτζεντ έχει αξιοπρεπές αλλά κάθε άλλο παρά εντυπωσιακό ξεκίνημα στην πορεία του στη Formula 1. Ξέρει πως πρέπει να βελτιωθεί για να κρατήσει τη θέση του για άλλη μία σεζόν. H Williams τον έχει αγκαλιάσει, προσπαθούν να κρατήσουν την πίεση μακριά του και να τον βοηθήσουν να βρει ρυθμό. Πιστεύουν πως θα πετύχει και θα κερδίσει μία δεύτερη σεζόν στα μπλε – όμως δεν πρέπει μόνο να βρει σταθερότητα αλλά και να κλείσει την απόσταση από τον Άλμπον, ειδικά στις κατατακτήριες, και φυσικά να βαθμολογηθεί. Αν δεν τα καταφέρει, η θέση του απειλείται», έγραψε ο Μπαρέτο.

Και στη συνέχεια, ο Βρετανός εστίασε στην ενδεχόμενη διάδοχη κατάσταση: «Ο Μικ Σουμάχερ είναι ο προφανής υποψήφιος, είχε συζητήσεις με τη Williams πέρυσι και φέτος έχει το ρόλο του εφεδρικού στη Mercedes, που επέφερε δημόσιους επαίνους, από τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ».

Συνήθως στο f1.com τίποτα δεν γράφεται τυχαία. Και η θέληση του Βολφ να τοποθετήσει τον Μικ σε ένα κόκπιτ το 2024, είναι δεδομένη. Όμως οι επιλογές, ξεκινούν και ενδεχομένως σταματούν στη Williams, στην οποία η Mercedes παρέχει υβριδικές μηχανές.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas, Williams Racing

Related Articles

Λύθηκαν τα προβλήματα της McLaren

cars

Is Formula One’s Coveted U.S. Market Becoming Jaded?

Bury

Η FIA «έριξε άκυρο» στη Haas F1

cars

Ο Αλόνσο υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την Aston Martin F1

Bury

Η Ferrari αλλάζει χρώματα στο μονοθέσιο του 2024 (vid)

cars

GP Μπαχρέιν: Νέα χρονιά, ίδιες συνήθειες – Η Red Bull το 1-2!

cars

H Ferrari θα πατήσει…γκάζι από το 2024 και μετά

cars

Αλόνσο: «Άδικες για τους οδηγούς οι χειμερινές δοκιμές»

cars

H απόδοση του Σίλβερστον δεν φοβίζει τον Αλόνσο

cars