CARSNEWS
MOTONEWS

Στον…πάγο η κυκλοφορία του Benelli TRK 800

Στον...πάγο η κυκλοφορία του Benelli TRK 800
  • Διαβάστηκε από 1.223 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/08/2023

Αν περιμένατε με ανυπομονησία το Benelli TRK 800 θα απογοητευτείτε. Όπως όλα δείχνουν δεν θα κυκλοφορήσει ούτε το 2024. Γιατί όμως; Και, υπάρχει πιθανότητα να το δούμε όντως κάποια στιγμή;

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

Το είδαμε στην EICMA του 2021 και αμέσως τράβηξε τα βλέμματα. Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε μια ανανεωμένη έκδοση, αλλά και πάλι μείναμε στο περίμενε. Μιλάμε για το Benelli TRK 800, η οποία πλήρως σχεδιασμένη στην Ιταλία και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας θα έφερνε την Benelli στο σαλόνι των Premium παικτών.  Τώρα, για άλλη μια φορά, η κυκλοφορία της μπαίνει στο…ψυγείο.



 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τι συνέβη όμως;


Επίσημα, η κυκλοφορία του αναβάλλεται γιατί η Benelli σκέφτεται κάποιες νέες στρατηγικές και καινούρια πράγματα, όπως έναν πιο ισχυρό κινητήρα. Υπήρχε άλλωστε το ρίσκο να δημιουργήσει ένα φαινόμενο κανιβαλισμού ανάμεσα σε αυτό και στο TRK 702, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τα αρχικά πλάνα.

Και αν η κυκλοφορία του TRK 702 εμπόδισε το TRK 800 από το να κυκλοφορήσει το 2023, φαίνεται ότι το 2024 είναι ένα άλλο μοντέλο που το κάνει να πάει πίσω. Το SRT 800 της QJMOTOR, το οποίο μόλις έφτασε στην Ιταλία και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μην αφήσει το TRK 800 να “αναπνεύσει” στην εγχώρια αγορά του.



 

Εσωτερικός ανταγωνισμός


Και αυτός είναι ο ανεπίσημος λόγος. Όσο προχωράμε, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός και η διαμάχη ανάμεσα στα μοντέλα της Benelli και της QJMOTOR, οι οποίες ανήκουν στην ίδια μαμά εταιρεία και ανταγωνίζονται για την ίδια βάση αγοραστών.

Είναι ένα θέμα που γίνεται πιο έντονο από το γεγονός ότι ναι μεν ανήκουν στην ίδια μητρική εταιρεία, όμως και οι 2 έχουν διαφορετικές διοικήσεις και management, οπότε είναι από όλες τις απόψεις ανταγωνιστές.

Προς τα ποια κατεύθυνση θα αποφασίσει να ρίξει το βάρος η μητρική εταιρεία είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί, όμως προς το παρόν αυτός ο “πόλεμος” δείχνει να είναι ο πραγματικός λόγος που δεν θα δούμε το TRK 800 ούτε το 2024. Ίσως αν αλλάξει πραγματικά χαρακτηριστικά – και φύγει από τον άμεσο ανταγωνισμό με το SRT 800 – τότε να κυκλοφορήσει ένα 800άρι με τον λέοντα και τα 3 αστέρια στο ντεπόζιτο.

 

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Test – KTM 1290 Superduke R EVO: Οδηγούμε στην Γερμανία

cars

Η πρώτη φωτογραφία του ελληνικού supercar Chaos

cars

SEAT MO 125 με νέα τιμή 3.990 €

cars

Velimotor VMX10S 2023 – Ηλεκτρικό adventure με τιμή κάτω από 3.000 ευρώ!

cars

Αυτή η υπέροχη δημιουργία είναι έργο ενός ανθρώπου

cars

Tesla Model 3 Ludicrous: Ο μεγάλος αντίπαλος της μελλοντικής ηλεκτρικής BMW M3

cars

Supersport μοτοσυκλέτα 666cc από τη Voge θα κυκλοφορήσει μέσα στο `24

cars

VIDEO: Αστυνομικός καταδιώκει μοτοσυκλέτα με ποδήλατο

cars

Voge 300DS με δώρο εργοστασιακή βαλίτσα αλουμινίου

cars