CARSNEWS
NEW MODELS

Συνάντηση αρχιμηχανικών για το μέλλον των Renault, Nissan

Όπως έγινε γνωστό, ο κ Gilles Le Borgne (φωτογραφία), ο οποίος ανέλαβε χρέη επικεφαλής του τμήματος Εξέλιξης της Renault στις αρχές του μηνός, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στη Nissan κ. Tsuyoshi Yamaguchi, με σκοπό να ενημερωθεί αλλά και να αποφασιστούν ποια από τα προγράμματα δημιουργίας των νέων μοντέλων θα προωθηθούν άμεσα. Ο κ. Le Borgne τοποθετήθηκε στη νέα θέση του στις 6 Ιανουαρίου, προερχόμενος από τον Όμιλο PSA, όπου είχε συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία κοινών πλατφορμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άντρες και οι συνεργάτες τους θα κάνουν μια πρώτη επαφή για να καθορίσουν τι θα γίνει μεταξύ των δύο εταιρειών του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi αναφορικά με το μέλλον των επιχειρηματικών σχεδίων που είχαν αποφασιστεί από τον κ. Carlos Ghosn. Τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τα τέλη του 2018, οπότε ο τελευταίος διώχθηκε δικαστικά, έχουν καθυστερήσει τα χρονοδιαγράμματα εξέλιξης αλλά και τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων που να εξασφαλίζουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και την κερδοφορία του Ομίλου. Σύμφωνα με δήλωση στελέχους του αυτού «η Συμμαχία έχει δεχτεί πλήγμα αλλά τα τμήματα μηχανολογίας είναι παρόντα. Όμως, δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσεις κάτι τόσο βαθύ από τη μια μέρα στην άλλη».

Στα τέλη του μήνα έχει προγραμματιστεί και η ετήσια προκαθορισμένη συνάντηση στην Ιαπωνία των ανώτατων στελεχών των τριών εταιρειών που αποτελούν τον Όμιλο (Renault, Nissan, Mitsubishi) στην οποία αναμένεται να τεθούν και να συζητηθούν τα επιχειρηματικά σχέδια που θα ακολουθηθούν εφεξής, καθώς και η επένδυση στην υβριδική τεχνολογία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Fiat Fiorinο με 15.550 ευρώ

cars

H σύγχρονη BMW 2002 είναι πολύ ελκυστική

cars

Αναβολή πήρε και η έκθεση της Νέας Υόρκης

cars

Preview και πρόγραμμα GP Σάο Πάολο: Σάμπα και sprint

cars

Αποκαλύφθηκε το VW Taigun

cars

O Marc Marquez δημοσιεύει ακτινογραφία του σπασμένου χεριού του

cars

Με 350 ίππους το MINI John Cooper Works GP της Manhart

cars

Aγόρασε Ferrari των 44 εκατ. δολαρίων αλλά… ξέχασε το κιβώτιο

cars

Έτοιμο και το ευρωπαϊκό Toyota RAV4 PHEV

cars