CARSNEWS
AUTONEWS

Τα ηλεκτρικά απειλούν το status quo στην βιομηχανία αυτοκινήτου!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τους κατασκευαστές να επενδύουν σημαντικά ποσά σε δραστηριότητες που δεν αφορούν άμεσα στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών. Προφανώς, το υψηλότερο μέρος του budget της εκάστοτε εταιρίας κατευθύνεται σε τομείς όπως ο εξηλεκτρισμός και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης αλλά δεν είναι λίγα τα παραδείγματα κατασκευαστών που επενδύουν σε φίρμες “ride sharing”. Φίρμες οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες που είτε λειτουργούν συνεργατικά με την ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου είτε αντικαθιστούν “ξεπερασμένες” πρακτικές όπως το leasing ή η ενοικίαση ενός οχήματος. Υπάρχει λόγος για την συγκεκριμένη κατεύθυνση που επιλέγουν οι κατασκευαστές. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η επικεφαλής των ηλεκτρικών και συνδεδεμένων μοντέλων του PSA Group, Helen Lees:

Τα ηλεκτρικά είναι πολύ πιο απλά [από αυτά με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Χρειάζονται λιγότερα εξαρτήματα και λιγότερο χρόνο στο συνεργείο. Εν τέλει, λιγότερο χρόνο στο aftersales. Γι’ αυτό επιλέξαμε να επεκταθούμε σε τομείς όπως η κοινόχρηστη κινητικότητα.

Η Lees συμπλήρωσε βέβαια ότι παρά την προδιαγεγραμμένη πτώση, βραχυπρόθεσμα, στα έσοδα από το aftersales, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων παρουσιάζουν νέες ευκαιρίες.

Ενώ πολλοί καταναλωτές μπορεί να συντηρούν τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα μόνοι τους, τείνουν να επιστρέφουν στις αντιπροσωπείες για τα ηλεκτρικά επειδή οι ανεξάρτητοι δεν είναι απαραιτήτως έτοιμοι στον ίδιο βαθμό με τους κατασκευαστές.

Έχουμε μία βραχυπρόθεσμη ευκαιρία για aftersales, όπου μπορούμε να χτίσουμε εμπιστοσύνη και να αποδείξουμε την αξία μας και να σπάσουμε κάποιους από τους μύθους περί “κλοπής” από τους mainstream κατασκευαστές.

Τουλάχιστον, δεν μπορείς να πεις ότι η κα Lees μασάει τα λόγια της. Είναι ειλικρινής, όπως όταν αναφέρει πως το κόστος συντήρησης ενός e-208 είναι κατά 1/3 φθηνότερο από αυτό ενός αντίστοιχου βενζινο/πετρελαιοκίνητου 208. Σίγουρα ιδέες υπάρχουν από την πλευρά των εταιριών. Το θέμα είναι πώς θα υλοποιηθούν σε μία ενιαία στρατηγική και πώς αυτή θα γίνει αποδεκτή από τον κόσμο.

Related Articles

Έρχεται το 7-θέσιο Jeep Commander.

cars

Historic Acropolis Rally 2023: Ρίχνει την αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων

cars

Το teasing της Alfa Romeo Tonale συνεχίζεται!

cars

Hyundai. Γιορτάζει με τον σωστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

cars

Cupra– μία μικρή γεύση από το Tavascan

cars

Audi: Οι Μ.Ε.Κ. έχουν μέλλον ακόμα.

cars

Η Tesla έγινε η πολυτιμότερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία!

cars

Μυστήριο με το θάνατο της Μαρκέλλας στη Νέα Αρτάκη – Την έσυραν δυο χιλιόμετρα από το τρακαρισμένο αυτοκίνητο;

cars

Νέο Range Rover. Αποκαλύφθηκε και επίσημα

cars