CARSNEWS
AUTONEWS

Το Defender αποκτά plug-in υβριδική έκδοση και όχι μόνο!

Ποτέ δεν είναι αρκετά νωρίς για μία μικρή ανανέωση και την προσθήκη νέων εκδόσεων στην γκάμα ενός μοντέλου. Το Land Rover Defender για παράδειγμα, κυκλοφορεί στην αγορά λιγότερο από έναν χρόνο κι όμως η αγγλική εταιρία φρεσκάρει την οικογένεια με την προσθήκη μίας plug-in υβριδικής έκδοσης, ενός νέου πετρελαιοκινητήρα καθώς και ενός επιπλέον επιπέδου εξοπλισμού και τώρα απευθύνεται σε ακόμα πιο ευρύ κοινό.

Ξεκινώντας από το πιο σημαντικό, το νέο Defender P400e είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της “οικογένειας” και κινείται χάρη σε έναν δίλιτρο, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 143 ίππων. Συνολικά, η ιπποδύναμη του εξηλεκτρισμένου κινητήριου συνόλου αγγίζει τα 400 άλογα ενώ η ηλεκτρική αυτονομία που προσφέρει στο αναγεννημένο off-roader φτάνει 43 χιλιόμετρα. Παράλληλα, φροντίζει ώστε το Defender να επιταχύνει στα 96 km/h σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα ενώ οι εκπομπές ρύπων δεν υπερβαίνουν τα 74 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και η επίσημη μέση κατανάλωση τα 3,3 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα. Η Land Rover εξοπλίζει το Defender 400e με ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, κλιματισμό και την ηλεκτρική αερανάρτηση της μεταξύ άλλων ενώ οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούν να το παραγγείλουν είτε με την 5-θέσια διαμόρφωση, είτε με την 6-θέσια αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον, αποκλειστικά στην έκδοση “110” με το μακρύ μεταξόνιο.

Την ίδια ώρα, η αγγλική μάρκα φρεσκάρει και τον εξακύλινδρο εν σειρά πετρελαιοκινητήρα της, ο οποίος έρχεται πλέον με mild-hybrid τεχνολογία και σε 3 διαφορετικές εκδόσεις: στην βασική D200 παράγει 200 ίππους και 500 Nm ροπής, στην μεσαία 250 ίππους και 570 Nm ροπής και στην κορυφαία, D300, 300 ίππους και 650 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με το “έξυπνο” σύστημα τετρακίνησης της μάρκας που μοιράζει την ροπή στους δύο άξονες ανάλογα με τα δεδομένα που λαμβάνει από τους αισθητήρες και τις απαιτήσεις του οδηγού ενώ την ίδια στιγμή, βελτιστοποιεί την πρόσφυση και την απόδοση του συνόλου στον δρόμο, χωρίς να θυσιάζει στο παραμικρό τις εκτός δρόμου δυνατότητες για τις οποίες φημίζεται το Defender.

Τέλος, η Land Rover προσθέτει το X-Dynamic επίπεδο εξοπλισμού που εστιάζει στα off-road “διακοσμητικά”. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα “Silicon Satin” προστατευτικά εμπρός και πίσω, τις μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος και τις νέες, πιο ανθεκτικές επενδύσεις “Robustek” στα καθίσματα.

The post Το Defender αποκτά plug-in υβριδική έκδοση και όχι μόνο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Ford Capri μπορεί να επιστρέψει!

cars

Η Ferrari ετοιμάζει το κύκνειο άσμα του μπροστιομήχανου V12 GT.

cars

Έρχεται μείωση τεκμηρίων κατά 30% από το 2025

cars

Η νέα Targa φέρνει το στιλ στην γκάμα της Porsche 911!

cars

Jeep Wagoneer & Grand Wagoneer. Στοχεύουν ψηλά.

cars

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 για την Ελλάδα – Οι 10+1 φιναλίστ στην πίστα των Μεγάρων

cars

Συνελήφθη πρώην παίκτρια reality για συμμετοχή στο κύκλωμα νόθευσης καυσίμων – «Δεν έχει ιδέα» λέει ο πατέρας της

cars

Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα

cars

Σε επιφυλακή η Γαλλία μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στην εβραϊκή κοινότητα

cars