CARSNEWS
AUTONEWS

Το Renault K-ZE έρχεται και στην Ευρώπη ως ένα προσιτό ηλεκτρικό!

Πριν από ένα χρόνο η Renault παρουσίασε στην έκθεση του Παρισιού το K-ZE. Ένα πρωτότυπο με “sporty σχεδιασμό” που κατατάσσεται στην κατηγορία των “mini-SUV” και σκοπεύει να προσφέρει την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών στις μάζες χάρη στο αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του. Κάτι λιγότερο από 12 μήνες μετά, το K-ZE πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως μοντέλο παραγωγής στην έκθεση της Σαγκάη.

Το Renault City K-ZE όπως ονομάζεται πλέον, έμεινε πολύ κοντά σχεδιαστικά στο πρωτότυπο που είδαμε στο Παρίσι. Γύρισε την πλάτη στις υπερβολές και προσφέρει μία σοβαρότητα και λιτότητα στο design στη μορφή ενός μικρού SUV με μεταξόνιο που μετά βίας υπερβαίνει τα 2,4 μέτρα. Ακόμα και σε αυτό το μικρό πακέτο όμως, φέρνει επαρκείς χώρους και την τεχνολογία της γαλλικής εταιρίας με έναν ηλεκτροκινητήρα 45 ίππων και 120 Nm ροπής και μπαταρία που προσφέρει αυτονομία της τάξης των 250 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Renault Group όμως, το City K-ZE θα μεταναστεύσει και στην Ευρώπη ως “ένα σημείο εισόδου στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών”. Ο επικεφαλής όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα της Renault, Gilles Normand, έκανε λόγο μάλιστα για “μία ειδική έκδοση του K-ZE που θα έρθει στην Ευρώπη”. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα κάνει αυτή την έκδοση του K-ZE, ειδική αλλά αν έπρεπε να υποθέσουμε, θα λέγαμε ότι μάλλον θα διαθέτει αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφαλείας και πιθανώς, τροποποιήσεις στο κινητήριο σύνολο. Οτιδήποτε και αν επιλέξει πάντως η Renault, δεν θα πρέπει να ωθήσει την τιμή του City K-ZE κοντά σε αυτήν του Zoe καθώς στόχος είναι να λανσαριστεί στην αγορά ως ένα προσιτό, entry-level ηλεκτρικό μοντέλο που εστιάζει στις αστικές μετακινήσεις.

Related Articles

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μύθοι και αλήθειες

cars

Νέο Cupra Formentor . Λίγο πρίν τη παρουσίασή του

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 16/3/2024

cars

Έρχονται δραματικές αλλαγές στην γκάμα της Mercedes-Benz.

cars

Μειώθηκαν κατά χιλιάδες οι θάνατοι στην Ελλάδα τις πρώτες εβδομάδες του 2024

Bury

Fiat Metaverse Store– Η επόμενη μέρα των καταστημάτων αυτοκινήτου

cars

Aυτά είναι τα mid season παπούτσια που θα σας βγάλουν από το δίλημμα ανοιχτά ή κλειστά

Bury

Αύριο το ντεμπούτο της υπερπολυτελούς, νέας Maybach.

cars

Καταργούνται τα Renault Espace, Scenic και Talisman;

cars