CARSNEWS
AUTONEWS

Η ανανεωμένη Ferrari 488 GT3 Evo είναι έτοιμη να κατακτήσει τις πίστες!

Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια από το ντεμπούτο της αγωνιστικής Ferrari 488 GT3 και έφτασε η ώρα της ανανέωσης πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν. Μία ανανέωση που έρχεται με τη μορφή του δεύτερου “Evo” πακέτου τα τελευταία 3 χρόνια – την απάντηση, επί της ουσίας, της Scuderia στο feedback που έχει πάρει από τις ομάδες αυτά τα χρόνια.

Με την 488 GTE Evo η ιταλική εταιρία έχει εστιάσει στην βελτίωση της αεροδυναμικής, της εργονομίας, της ασφάλειας και της αξιοπιστίας του αυτοκινήτου και αν ξεκινήσουμε από το πρώτο, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον εμπρός προφυλακτήρα. Το τελικό αποτέλεσμα περισσότερων από 18.000 ωρών υπολογισμών, προσομοιώσεων και δοκιμών, προσφέρει περισσότερη ευστάθεια και είναι καίριας σημασίας στην αεροδυναμική απόδοση της Evo. Πιο πίσω, οι αεραγωγοί κοντά στην αεροτομή έχουν μεγαλώσει ενώ ανασχεδιασμένο είναι και το μπροστά μέρος των θυρών.

Κατά τα άλλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον, η 488 GT3 Evo και η 488 GTE Evo μοιράζονται το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο ούτως ώστε να βελτιστοποιηθεί η φθορά των ελαστικών και να διευκολυνθούν οι μετατροπές ανάμεσα στα δύο μοντέλα ενώ αναβαθμισμένα είναι και τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ABS. Ο twin-turbo V8 δεν έχει γίνει δέκτης κάποιας αναβάθμισης πέραν της νέας ECU που βελτιώνει την αξιοπιστία του καθώς και την κατανομή της ροπής αλλά η 488 GT3 Evo είναι συνολικά ελαφρύτερη από τον προκάτοχο της, γεγονός που επιτρέπει βέλτιστη και ακριβέστερη τοποθέτηση έρματος. Παράλληλα, η Ferrari εξέλιξη και ένα πακέτο για αγώνες αντοχής με τον εμπρός προφυλακτήρα να ενσωματώνει περισσότερα φώτα, διαφορετικό συμπλέκτη, τις δαγκάνες φρένων από την GTE κ.ά.

Related Articles

Θα έρθει και η “καυτή” έκδοση του νέου Toyota Yaris…

cars

Kia EV6. Το νέο ηλεκτρικό crossover είναι σχεδόν έτοιμο.

cars

Citroen. Διευκολύνει την απόκτηση αυτοκινήτου

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 21/3/2024

cars

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Μάιο 2023: Καλπάζει η αγορά σε σχέση με πέρσι

cars

Η BMW “σκοτώνει” σιγά-σιγά το i3.

cars

Nέο Seat Leon. Πεντάστερα ασφαλές

cars

Η Speedtail με 402 km/h είναι η ταχύτερη McLaren στην ιστορία!

cars

Το Volvo EX30 αναβαθμίζει την ασφάλεια στην πόλη

cars