CARSNEWS
NEW MODELS

H Tesla θα έχει και κινητά σημεία φόρτισης

Ο πρόσφατος εορτασμός της «Ημέρας των Ευχαριστιών» στις ΗΠΑ δεν ήταν ξέγνοιαστος και χαρούμενος για πολλούς ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla. Εκείνη την ημέρα, χρειάστηκε να διανύσουν μεγαλύτερη διαδρομή, απ’ ό,τι συνήθως, για να συναντηθούν με συγγενείς και φίλους και να γιορτάσουν μαζί. Όμως, αυτό απαίτησε συχνότερη φόρτιση των μπαταριών των αυτοκινήτων τους και παρατηρήθηκε το φαινόμενο να σχηματίζονται μεγάλες ουρές στους σταθμούς που η Tesla διαθέτει τους ταχυφορτιστές της. 

Για παράδειγμα, στο δρόμο μεταξύ Los Angeles και San Francisco, μια απόσταση περίπου 560 km, η Tesla έχει εγκαταστήσει έναν σταθμό φόρτισης με 40 ταχυφορτιστές. Όμως αυτοί δεν ήταν αρκετοί. Τη συγκεκριμένη ημέρα κάποιοι αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να έρθει η σειρά τους.

Τα στελέχη της Tesla, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κινητές μονάδες φόρτισης οι οποίες θα υπάρχουν στους δρόμους σε ημέρες γιορτών ή διακοπών ώστε να εξυπηρετούν ταυτόχρονα όσο το δυνατόν περισσότερους που αναζητούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους. Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε μία τέτοια μονάδα η οποία έχει τη δυνατότητα να φορτίζει έως 8 οχήματα ταυτόχρονα, ενώ η ενέργειά της επαρκεί για να φορτίσουν οι μπαταρίες περίπου 100 αυτοκινήτων.

Related Articles

Ο Donald Trump αποθέωσε τον Elon Musk!

cars

Πόσο ρεκόρ για Honda Civic Si του 2000

cars

Αποκάλυψη για το νέο Nissan X-Trail

cars

To νέο Renault Kadjar θα είναι πιο πολυτελές και θα έχει υβριδική έκδοση

cars

Οδηγούμε τα Subaru Forester e-Boxer και XV e-Boxer με το ήπιο υβριδικό σύστημα

cars

To νέο Seat Leon θα μπαίνει και στην πρίζα!

cars

Με 300 ίππους και πίσω κίνηση το «καυτό» VW ID.3

cars

Η Alfa Romeo Mito GTA θα είχε γράψει ιστορία αν…

cars

Μικρότερος Turbo κινητήρας 225 PS και fine tuning για την Toyota GR Supra (UPD)

cars