CARSNEWS
NEW MODELS

Κορωνοϊός: Λουκέτα για τα εργοστάσια κατασκευαστών στην Ευρώπη

Η Renault ανακοίνωσε αργά χτες που κλείνει τα εργοστάσια της στην Γαλλία λόγω του κορωναϊού. Η ενέργεια αυτή συντάσσεται με την απόφαση της κυβέρνησης και τη νέα αυστηρότερη λήψη μέτρων που πάρθηκε και επηρεάζει άμεσα 12 μονάδες παραγωγής και συναρμολόγησης καθώς και 18.000 εργαζομένους.

Η Renault είχε πριν από μερικές μέρες αποφασίσει να κλείσει τα εργοστάσια της στην Ισπανία (όπως και η Ford όταν τρεις εργάτες της στην Βαλένθια βγήκαν θετικοί στον Covid-19). Το Renault Group με 1,65 εκατομμύρια πωλήσεις το 2019 είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Ευρώπη πίσω από το Volkswagen Group και το PSA Group.

Το PSA Group είχε εξαγγείλει λίγο νωρίτερα την αναστολή ή την υπολειτουργία των εργοστασίων της σε όλη την Ευρώπη συμπλέοντας με την ίδια απόφαση που πήρε η Fiat-Chrysler μετά το χάος που επικρατεί στην Ιταλία. Η Ferrari, Maserati, Brembo και σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν σταματήσει την παραγωγή τους μέχρι τα τέλη του μήνα και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν θα παρθούν νέες αποφάσεις.

Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για τα εργοστάσια των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστών που λειτουργούν στην Γερμανία αν και είναι θέμα χρόνου για το πότε θα χτυπήσει και εκεί ο κώδων του κινδύνου με σχετικές απαγορεύσεις όπως αυτές που εξήγγειλε για ένα μήνα χτες βράδυ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Παρουσιάστηκε το νέο Ford F-150 (video)

cars

Skoda Octavia RS: Νέες εκδόσεις TSI και TDI

cars

Δεν μένουμε σπίτι – Αύξηση κυκλοφορίας οχημάτων κατά 18%

cars

Δοκιμάζουμε το πληθωρικό Nissan X-Trail 1.3 DIG-T 160 PS DCT

cars

Στα σκαριά η V8 έκδοση του Ford Ranger Raptor

cars

Volvo EX90: Το 7θέσιο ηλεκτρικό SUV που χαράζει νέους δρόμους στην ασφάλεια (photos)

cars

Η Lamborghini Urus ξεπέρασε τα 10.000 αυτοκίνητα!

cars

Δειτε το σχεδιαστικό λάθος του Tesla Model Y που θα “λατρέψουν” οι ασφαλιστικές

cars

Mazda 1920-2020: Ένας αιώνας καινοτομίας

cars