CARSNEWS
NEW MODELS

Ξεκίνησαν οι πρώτες παραδόσεις της εξωτική Bugatti Divo

Η Divo είναι μια από τις ακριβότερες Bugatti που έχουν κατασκευαστεί και θα υπάρξει σε μόλις 40 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ. Δίχως τους φόρους. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ήδη καπαρωθεί αφού η Divo παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2018 και μετά από δοκιμές σε ακραίες συνθήκες είναι πλέον έτοιμη για να φτάσει η κάθε μια στο νέο της σπιτικό.

«Η Divo σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ιστορία της Bugatti και σε μία πορεία πάνω από 110 χρόνια. Η Divo περνά στην ιστορία της μάρκας, μαζί με τα υπερσύγχρονα σπορ αυτοκίνητα Veyron και Chiron. Ξεκινά μια νέα εποχή για την Bugatti, η εποχή του σύγχρονου coachbuilding. Με τη Divo, δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικά εξατομικευμένο αριστούργημα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Bugatti, Stephan Winkelmann.

H Divo μπορεί να βασίζεται στην Chiron αλλά έχει ένα διαφορετικό αμάξωμα και διάφορα άλλα στοιχεία για να πείσει για την διαφορετικότητα της. Ανάμεσα σε αυτά είναι η βέλτιστη αεροδυναμική με 90 kg επιπλέον κάθετου φορτίου, η εκτενέστερη χρήση κάρμπον, περικοπές κιλών (μέχρι και στο ελαφρύτερο ηχοσύνολο) ώστε να εξοικονομηθούν 35 kg.

Την κίνηση έχει ο γνωστός W16 8.0 με τα 1.500 PS και τα 1.600 Nm της Chiron. Παρά ταύτα η Divo έχει το 0-100 σε 2,4 sec, είναι 8 sec ταχύτερη στην πίστα του Nardo με τελική στα 380 km/h. Τέλος να πούμε πως η ονομασία της Divo πηγάζει από τον Γάλλο οδηγό αγώνων Albert Divo που είχε δύο νίκες στο Targa Florio την δεκαετία του 1920. Εννοείται με την Bugatti.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Video: Burn out από Ρώσο ημίθεο πάνω σε πλατφόρμα μεταφοράς

cars

Ψηφιακές φαντασιώσεις για ένα Mazda RX7!

cars

Αγροτικό σκορπά την καταστροφή σε terminal αεροδρομίου

cars

Μεγάλη άσκηση πυρόσβεσης φέρνει κλείσιμο τμήματος της Αττικής Οδού

cars

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναβάλλονται τα πρώτα τρία Grand Prix της σεζόν στη Formula 1

cars

Υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε αυτή την κλασική Porsche 911;

cars

Κεντρομήχανο VW Scirocco με V6 από Nissan; Γιατί όχι!

cars

«Χάρτινος» Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Lewis Hamilton!

cars

H General Motors επενδύει το μυθικό ποσό των 2,2 δισ. δολαρίων στα ηλεκτρικά SUV και pickup

cars