CARSNEWS
AUTONEWS

Η Jaguar φρεσκάρει την F-Pace

Δεν της φαίνεται αλλά η F-Pace είναι το πρώτο SUV που παρουσίασε η Jaguar έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της πριν από 7 ολόκληρα χρόνια. Η F-Pace έχει καταφέρει να παραμείνει φρέσκια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για βελτίωση και αυτό ακριβώς κάνει η αγγλική μάρκα ανακοινώνοντας μία σειρά αλλαγών για το 2023.

Καταρχάς, η plug-in υβριδική ναυαρχίδα της γκάμας, F-Pace P400e, απέκτησε μεγαλύτερη μπαταρία η οποία έχει χωρητικότητα 19.2 kWh και αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος κατά 20%. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το εξηλεκτρισμένο SUV μπορεί να κινηθεί για 65 χιλιόμετρα καταναλώνοντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια ενώ όταν η οικονομία ή οι μηδενικές εκπομπές δεν είναι το ζητούμενο, οι 404 ίπποι και τα 640 Nm ροπής του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου επιταχύνουν το μεγάλο SUV στα 100 km/h από στάση σε μόλις 5.3 δευτερόλεπτα.

Από αλλαγές που έχουν στόχο την απλοποίηση της γκάμας και την βελτίωση της προσφερόμενης τεχνολογίας επωφελούνται όλες οι F-Pace όμως και όχι μονάχα η P400e. Από το 2023, το αγγλικό SUV θα είναι διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις (R-Dynamic S, R-Dynamic SE Black και R-Dynamic HSE Black) και με 5 διαφορετικούς κινητήρες – έναν δίλιτρο βενζίνης, έναν δίλιτρο πετρελαίου, έναν 3-λιτρο πετρελαίου, τον plug-in υβριδικό δίλιτρο που προαναφέραμε και τον κορυφαίο, supercharged V8. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση όσον αφορά στην καμπίνα είναι ο νέος, ψηφιακός πίνακας οργάνων και το σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone που περιλαμβάνονται στον standard εξοπλισμό όπως και τα ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW δεν είναι οπαδός του ρετρό design.

cars

Ford. Πόσο και που επηρεάζει ο εσωτερικό φωτισμός των οχημάτων

cars

Skoda Scala 1.6 TDi DSG7. Κίνηση υψηλού συμβολισμού και δυνατοτήτων

cars

Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα έχει παντού την σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό – Ο πολιτισμός είναι κάτι που μας καθορίζει

cars

Αθηνά Οικονομάκου: Τι έλεγε πριν από 1,5 μήνα για τις φήμες χωρισμού από τον Φίλιππο Μιχόπουλο

cars

HONDA SH350i. Πιο δυνατό

cars

Ένας νεκρός και 43 εγκλωβισμένοι από πτώση τελεφερίκ στην Τουρκία

Bury

Volkswagen Golf. Mε νέες εκδόσεις

cars

Η Porsche 911 Turbo S κοιτά στα μάτια την McLaren 720S.

cars