CARSNEWS
AUTONEWS

Ares Design Panther. Μια ωδή στο DeTomaso Pantera!

Έχουν περάσει περισσότερα από 2,5 χρόνια από τότε που η Ares Design αποκάλυπτε την πρόθεση της να κατασκευάσει το Panther. Τώρα, η μικρή εταιρία που θέλει να καταξιωθεί στον χώρο υπό την ηγεσία του πρώην CEO της Lotus, Dany Bahar, είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο παράδειγμα του μοντέλου παραγωγής και το τελικό αποτέλεσμα, όπως βλέπεις άλλωστε, είναι εντυπωσιακό! Το Panther ProgettoUno, όπως είναι το όνομα του, σχεδιάστηκε ως μία μοντέρνα εκδοχή του θρυλικού DeTomaso Panter και βασίζεται στην Lamborghini Huracan, οπότε γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως έχει τόσο την εμφάνιση, όσο και την ουσία!

Το ολοκαίνουριο, ανθρακονημάτινο αμάξωμα διατηρεί την wedge σιλουέτα του Pantera, το χαρακτηριστικό sportscars εποχής-Panter κάλυμμα του κινητήρα, όπως και τα pop-up εμπρός φωτιστικά σώματα (μία μόδα που χάθηκε λόγω των νέων κανονισμών ασφάλειας) αλλά εμπλουτίζει το σύνολο με σύγχρονες πινελιές όπως τα LED φανάρια, ο μεγάλος διαχύτης και οι μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος που “ντύνονται” με αντίστοιχα φαρδιά ελαστικά. Σε γενικές γραμμές, το αμάξωμα του Panther είναι μία πολύ ευχάριστη μίξη ρετρό και σύγχρονων χαρακτηριστικών με την τελευταία πινελιά να είναι η  τετραπλή απόληξη της εξάτμισης με ανοδική κλίση! Ανάλογη είναι η εικόνα και στην καμπίνα, όπου παρατηρούμε έναν ευχάριστα αναλογικό πίνακα οργάνων, άφθονα και περίτεχνα φυσικά χειριστήρια, τα όμορφα δερμάτινα καθίσματα, πληθώρα ανθρακονημάτων και ένα ειδικά εξελιγμένο για την συγκεκριμένη εφαρμογή, ηχοσύστημα της Daniel Hertz.

Το καλό, γίνεται ακόμα καλύτερο όταν μαθαίνεις ότι το Panther ProgettoUno εξοπλίζεται με τα απαραίτητα για να προσφέρει σε ταχύτητα αυτά που υπόσχεται το design. Κάτω από το… καπό, βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων που κινεί και την Lamborghini Huracan αλλά χάρη στο νέο σύστημα εξάτμισης και αναπρογραμματισμένη ECU, παράγει 650 ίππους και 600 Nm ροπής. Συνδυάζεται δε με το ίδιο 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο καθώς και το σύστημα τετρακίνησης της Huracan ενώ το σύστημα πέδησης της Brembo με  τους carbon-ceramic δίσκους και τις 6-πίστονες δαγκάνες στους τροχούς του εμπρός άξονα, παρέχει σιγουριά όταν το πόδι πατήσει το μεσαίο πεντάλ. Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι καθόλου φθηνά καθώς η Ares Design ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 21 Panther και η τιμή του καθενός εξ αυτών θα ξεκινά από τα €515.000!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έκπληξη! Έτοιμη και η αγωνιστική Chevrolet Corvette C8.R!

cars

Formula 1: Κάνει δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Ιταλία

cars

Νέο Opel Astra. Στη φάση των τελικών δοκιμών πρίν τη παρουσίασή του

cars

Η Cadillac Lyric αναπαριστά την αρχή μίας νέας εποχής!

cars

Λήψη μέτρων και συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας

cars

Volvo Personal Service. Επεκτείνεται περαιτέρω

cars

Nissan. Το μέλλον συναντά τη παράδοση στη CES

cars

Νέο Kawasaki Versys 1000 S. Aνανεωμένο

cars

Για την Renault, το 4 έρχεται μετά το 5…

cars