CARSNEWS
NEW MODELS

Lexus Takumi: Μία ιστορία για την ανθρώπινη τέχνη (βίντεο)


ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΘΥΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΙ 10.000 ΩΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΣΤΗ LEXUS, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ TAKUMI, MASTER ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ.

  • 17/8/2020

Με ένα ολόκληρο ντοκιμαντέρ, η Lexus επιχειρεί να μας μυήσει στη φιλοσοφία του Takumi, του ανθρώπου που μπορεί να θεωρείται master στην εργασία ή την τέχνη που κατέχει. Για την ίδια, απαιτείται πρακτική ενασχόληση τουλάχιστον 60.000 ωρών. Ένας χρόνος απίστευτος, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού βίου ενός ανθρώπου.

Το ίδιο το ντοκιμαντέρ, δε, ξεκινάει αναφέροντας ότι αυτό το επίπεδο αφοσίωσης σε μία συγκεκριμένη εργασία είναι σχεδόν υπεράνθρωπο. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα φτάσουν ποτέ σε τέτοια ύψη. Τι γίνεται όμως με τα μηχανήματα; Μελέτες δείχνουν ότι μέχρι το 2050 η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει ξεπεράσει τον ανθρώπινο παράγοντα, σχεδόν σε κάθε τομέα. Και από εκεί και πέρα; Το ανθρώπινο είδος θα εκλείψει δημιουργικά ή μήπως αυτός ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτισμού μας θα επιβιώσει και θα γίνει πιο πολύτιμος από ποτέ;

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι μικρό, ούτε και βλέπεται εύκολα, όπως άλλα ανάλαφρα βίντεο στο YouTube. Περιέχει όμως μέσα του αρκετή από τη φιλοσοφία της φίρμας, καθώς και στοιχεία που σίγουρα μπορούν να ανοίξουν το μυαλό και να αναπτύξουν την αισθητική όσων επιλέξουν να αφιερώσουν σχεδόν μία ώρα από τη ζωή τους.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Ford Mustang Mach-E σπάει τη… σιωπή της και βρυχάται σαν muscle car με V8 κινητήρα (video)

cars

Το φθηνό πετρέλαιο βάζει φρένο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

cars

Τα Τρίκαλα κοντά σε συμφωνία με κινεζικό κολοσσό τεχνολογίας αυτοκινήτων!

cars

Επίσημο: To νέο Hyundai i20 έχει και mild hybrid εκδόσεις

cars

Κίνηση: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην κάθοδο της Αθηνών-Λαμίας και την Κηφισίας

cars

Άνθρωπος VS. κομπιούτερ: Ποιος κάνει το καλύτερο παρκάρισμα; (Video)

cars

Αφιέρωμα: 14 χρόνια από τον δραματικό πρώτο τίτλο του Lewis Hamilton

cars

Το Tiguan παίρνει τα σκήπτρα από το Golf ως το best seller της VW

cars

Πωλείται ένα πολύ σπάνιο Cizeta V16T

cars