CARSNEWS
AUTONEWS

Mercedes-Benz: Τα συνθετικά καύσιμα δεν αποτελούν βιώσιμη εναλλακτική!

Ενώ κάποιοι βλέπουν τα συνθετικά καύσιμα ως μία πραγματική εναλλακτικά στην βενζίνη και το πετρέλαιο και έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα ώστε να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της τεχνολογίας, η Mercedes-Benz φαίνεται πως δεν πιστεύει το ίδιο με την Mazda, το Volkswagen Group ή ακόμα και την McLaren. Αντιθέτως, έχει πάρει την απόφαση να μην ακολουθήσει την οδό των συνθετικών καυσίμων και να εστιάσει στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού. Την λογική πίσω από αυτή την απόφαση, εξηγεί ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Markus Schafer:

Αν υπάρχει αφθονία ενέργειας, η καλύτερη χρήση γι’ αυτήν είναι να την αποθηκεύσεις σε μία μπαταρία. Η μετατροπή της “πράσινης” ενέργειας σε ένα συνθετικό καύσιμο είναι μία διαδικασία με υψηλές απώλειες.

Αν υπήρχαν περισσότερες “καθαρές” μορφές ενέργειας, τότε οι πρώτοι πελάτες τους θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα οι αεροπορικές εταιρίες. Πολύ, πολύ αργότερα (δεν βλέπω να γίνεται κάτι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια) θα ακολουθήσει η βιομηχανία αυτοκινήτου.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της Mazda για την στήριξη της εξέλιξης βιοκαυσίμων από μικροάλγη και την ανακοίνωση της McLaren ότι ερευνά ενεργά τις προοπτικές και τις δυνατότητες των συνθετικών καυσίμων. Όσο για το VW Group, η πίστη του στις εναλλακτικές μορφές κίνησης εκφράζεται έμπρακτα μέσα από την γκάμα των εταιριών ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Audi συνθέτει το δικό της e-fuel ήδη από το 2018! Η Mercedes από την άλλη, φαίνεται πως βλέπει το μέλλον κάπως… μονοδιάστατα κι αυτό είναι λίγο περίεργο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στο «σφυρί» το μοναδικό ξύλινο Citroën 2CV στον κόσμο – Μπορεί να φτάσει έως και 200.000 ευρώ

cars

Οι κατασκευαστές αντιδρούν στην πρόταση της Ε.Ε.

cars

Χειροπέδες σε πιλότο που πήγε να πετάξει μεθυσμένος: Το αλκοόλ ήταν δύο φορές πάνω από το όριο

cars

Νέα Porsche 911 GT3. Με 510 ίππους και αγωνιστικά γονίδια.

cars

Η Volkswagen κάνει πίσω από το ID Buggy.

cars

Nissan Navara. Πλησιάζει η ανανέωσή του

cars

Skoda Enyaq iV. Σε κοινή γραμμή παραγωγής με Octavia και Karoq

cars

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου

cars

Hyundai i10 1.2 MPi. Ένα μεγάλο μικρό

cars