CARSNEWS
F1 & RACES

O Πιάστρι ανανέωσε με τη McLaren

O Αυστραλός οδηγός έχει εντυπωσιάσει έως τώρα στην παρθενική του σεζόν στη Formula 1 και κέρδισε επάξια νέο συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα.

Λίγα 24ωρα μετά το πέρας του εντυπωσιακού Grand Prix Σιγκαπούρης, η McLaren Racing ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 τη φετινή σεζόν με τη βρετανική ομάδα και έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του.

Δίπλα στον Λάντο Νόρις έχει δείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπο και η ταχύτητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Πιάστρι θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του σπορ, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα στις Formula 2 και Formula 3. Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη McLaren θα έχει ισχύ έως το τέλος της σεζόν του 2026, τη χρονιά που αλλάζουν πλήρως οι κανονισμοί της F1.

Ο Πιάστρι μίλησε για τη νέα του συμφωνία με τη McLaren: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα παραμείνω στην ομάδα της McLaren για πολλά χρόνια ακόμα. Θέλω να παλεύω για τις πρώτες θέσεις της κατάταξης και είμαι ενθουσιασμένος με το όραμα της ομάδας. Νιώθω σαν στο σπίτι μου ήδη με τις φιλίες που έχω κάνει και με το πώς με υποδέχθηκαν. Η αφοσίωση της ομάδας με κάνει να νιώθω πολύτιμος και η επιθυμία της ομάδας να είμαι μέλος της μακροπρόθεσμα έκανε την απόφασή μου πιο εύκολη».

He’s here to stay! 💪@OscarPiastri has signed a contract extension that will keep him at McLaren until at least 2026. 🧡 pic.twitter.com/uxoaiMNSTS

— McLaren (@McLarenF1) September 20, 2023

Ο Αυστραλός δεν έχει καταφέρει να ανέβει έως τώρα στο βάθρο των νικητών, όμως με βάση την βελτίωση στην απόδοση της McLaren, αυτό φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις αγαπημένες του στιγμές από το 2023 έως τώρα: «Σίγουρα στη Σαουδική Αραβία το ότι πέρασα στο Q3 ήταν φοβερό. Στο Σίλβερστον ήμουν στην 3η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές για πρώτη φορά και έχασα για λίγο το βάθρο. Η αγαπημένη μου στιγμή όμως είναι το τριήμερο στο Σπα, το Σάββατο ειδικά. Η δεύτερη θέση στον Αγώνα Σπριντ είναι το highlight της καριέρας μου φέτος. Εύχομαι οι επιτυχίες να συνεχιστούν για πολλά χρόνια ακόμα».

BREAKING: Oscar Piastri extends his contract with McLaren Racing until 2026!#F1 @McLarenF1 pic.twitter.com/DpqhNVpp4a

— Formula 1 (@F1) September 20, 2023

Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, πρόσθεσε: «Είναι φανταστικό που ανανεώνουμε με τον Όσκαρ για πολλά χρόνια ακόμα. Είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της ομάδας και συνεχώς μας εντυπωσιάζει. Ανυπομονώ να τον δω να εξελίσσεται ως οδηγός και να βελτιώνεται στο ταξίδι μας».

Η ανανέωση του Πιάστρι φέρνει μια σταθερότητα στη McLaren. Το συμβόλαιο του Λάντο Νόρις ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025 κι έτσι η βρετανική ομάδα θα μείνει εκτός της «Silly Season» για το εγγύς μέλλον.

Φωτογραφίες: McLaren

Related Articles

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP2 ο Hamilton (vid)

cars

Wolff – Θα τα δώσουμε όλα στο Abu Dhabi – F1RACINGNEWS

cars

WRC Ράλι Εσθονίας: Ισχνό προβάδισμα Rovanpera

cars

Ποιους φοβάται για το 2019 ο Hamilton;

cars

Στον Φερστάπεν αρέσει η βροχή και το χάος στο Σπα

cars

Οι F1 προσομοιώσεις δείχνουν: Η ενεργή αεροδυναμική δημιουργεί νέα προβλήματα για το 2026

Bury

Formula1: “Παχύσαρκα” τα μονοθέσια – Tο 2014 ζύγιζαν 691 κιλά και σήμερα πλησιάζουν τα 800! 

cars

Οι γυναίκες στη Formula 1!

cars

Formula 1: Πιο ελαφριά, πιο μικρά και πιο αποτελεσματικά τα μονοθέσια του 2026

cars