CARSNEWS
AUTONEWS

Peugeot: Ναι στο ηλεκτρικό 308, μάλλον όχι στο καυτό 308 PSE.

Η Peugeot παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες το νέο 308 με στόχο η νέα γενιά του δημοφιλούς hatchback να αποτελέσει το όχημα που θα την φέρει σε περισσότερο premium μέρη της αγοράς. Σχεδιαστικά βρίσκεται στον σωστό δρόμο αλλά υπάρχουν ακόμα στοιχεία που πρέπει να λανσάρει ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις μίας διαρκώς εξελισσόμενης αγοράς καθώς αυτή τη στιγμή, το νέο 308 προσφέρει “μόνο” δύο εξηλεκτρισμένα κινητήρα σύνολα (plug-in υβριδικά στην προκειμένη περίπτωση, με 180 ή 225 ίππους). Στο πρόγραμμα της Peugeot όμως υπάρχουν πλάνα που θα το αλλάξουν αυτό.

Θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες την δύναμη της επιλογής επειδή η αγορά εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς αλλά θέλουμε να έχουμε τις σωστές απαντήσεις. Λανσάρουμε το νέο 308 με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, έχουμε ήδη αποφασίσει σε ένα οδικό χάρτη που περιλαμβάνει το λανσάρισμα mild-hybrid εκδόσεων ενώ υπάρχουν πλάνα και για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Δήλωσε το αφεντικό της γαλλικής μάρκας όσον αφορά στα προϊόντα, Jerome Micheron. Αν λοιπόν η Peugeot ακολουθήσει την ίδια τακτική που ακολούθησε και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της, θα δούμε το e-308 να εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm και μία μπαταρία 50 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 250 χιλιομέτρων. Δυστυχώς όμως, ο Micheron σχεδόν απέκλεισε την πιθανότητα λανσαρίσματος μίας καυτής, plug-in υβριδικής έκδοσης με τα σήματα της Peugeot Sport.

Είναι ακόμα υπό εξέταση αλλά η αγορά συρρικνώνεται. Σκεφτόμαστε κάποιες εναλλακτικές για προϊόντα PSE αλλά αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε τον όγκο που θα θέλαμε για ένα πολύ ισχυρό κινητήριο σύνολο και όταν εξετάζεις τους κανονισμούς και τους περιορισμούς για τις εκπομπές CO2, δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι η σωστή βάση για ένα μοντέλο επιδόσεων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες βάσεις ή άλλες ιδέες για βάση που θα ήταν κατάλληλες για ένα “Peugeot Sport Engineered” μοντέλο. Η εταιρία έχει πλάνο, απλά θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε να παίρνει μορφή.

The post Peugeot: Ναι στο ηλεκτρικό 308, μάλλον όχι στο καυτό 308 PSE. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Audi Sport εστιάζει πλέον στον εξηλεκτρισμό!

cars

Νέο ηλεκτρικό Fiat 500. Διαθέσιμο σε πολύ ανταγωνιστική τιμή

cars

Skoda Enyaq iV. Το ηλεκτροκίνητο μέλλον της

cars

ΔΥΠΑ: «Ημέρα καριέρας» στον Πειραιά με 70 επιχειρήσεις και 1.000 θέσεις εργασίας

cars

Η Skoda επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της

cars

Η Renault “σπάει” σε 5 ανεξάρτητες επιχειρήσεις!

cars

Ford Mustang Mach-E – Mε προηγμένη τεχνολογία για μεγαλύτερη αυτονομία

cars

Dacia Spring Electric. Εξηλεκτρισμός για όλους!

cars

Οι 5+1 παραβάσεις του ΚΟΚ που θα οδηγούν σε αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας

cars