CARSNEWS
NEW MODELS

To Ineos Grenadier στο βρετανικό «Concours d’Elegance»

Η Ineos Automotive συμμετείχε στην εκδήλωση «Concours d’Elégance 2020» η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, στο Hampton Court Palace. Ήταν η πρώτη φορά που το πρωτότυπο του νέου 4×4 μοντέλου το οποίο σχεδίασαν και εξέλιξαν οι άνθρωποι της εταιρείας παρουσιάστηκε δημοσίως. Η επιλογή του τόπου και χρόνου μάλλον δεν έγινε τυχαία από τα στελέχη της, έπειτα από τη δικαστική διαμάχη που είχαν με την Jaguar Land Rover.

Έτσι, το πρωτότυπο του «Γρεναδιέρου» βρέθηκε πλάι στα ιστορικά οχήματα που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του. Δεν ήταν άλλα από το πρώτο όχημα που κατασκεύασε η Land Rover (το οποίο αποκαταστήθηκε πρόσφατα από τη φθορά που είχε υποστεί), ένα Jeep Willys του 1944 το οποίο χρησιμοποιήθηκε από το αμερικανικό ναυτικό στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα Toyota FJ40 του 1980 και μία Mercedes-Benz G-Wagen του 1988. 

Ο κ. Toby Ecuyer, επικεφαλής Σχεδιασμού της Ineos Automotive, δήλωσε σχετικά: «Όταν ξεκινούσαμε το πρόγραμμα δημιουργίας του Grenadier, φέραμε στο στούντιο μερικά από τα σημαντικότερα 4×4 οχήματα του παρελθόντος για να διαπιστώσουμε από κοντά τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο ικανά και τόσο ανθεκτικά στον χρόνο. Τώρα, είναι αφάνταστο να βλέπεις το Grenadier παρέα με αυτούς τους θρύλους. Μπορείς να δεις κοινά σχεδιαστικά γνωρίσματα και αναλογίες και σίγουρα τον ίδιο αντικειμενικό σκοπό. Νομίζω ότι ταιριάζει πολύ φυσικά με αυτά τα εμβληματικά 4×4. Εάν συμφωνούν και άλλοι με αυτή την άποψη, τότε έχουμε επιτύχει τον στόχο μας». Όπως έχει ανακοινωθεί, η εταιρεία σκοπεύει να κάνει δοκιμές του Grenadier καλύπτοντας περισσότερα από 1.800.000 km σε κάθε είδους έδαφος και καιρικές συνθήκες. Οι πωλήσεις του αναμένεται να αρχίσουν από τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ares Design παρουσίασε το εντυπωσιακό Panther ProgettoUno

cars

Το Tesla Model 3 τα βάζει με Nissan GT-R και Chevrolet Camaro (Video)

cars

Οδική Ασφάλεια: Ξεκίνησαν οι δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία της Αττικής

cars

Γιατί ο Marc Marquez είναι ότι πιο… εξωγήινο υπάρχει στους αγώνες; (Video)

cars

Πατέντα της Tesla φέρνει τις οθόνες αφής στο τιμόνι

cars

O Marc Marquez δημοσιεύει ακτινογραφία του σπασμένου χεριού του

cars

H Bugatti δοκιμάζει την Chiron Pur Sport στην πίστα

cars

Euro Rescue: Νέα εφαρμογή του EuroNCAP για διασώστες (βίντεο)

cars

Έλληνας φοιτητής ταξίδεψε από την Σκωτία στην Ελλάδα με ποδήλατο

cars