CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό το ηλεκτρικό, αγωνιστικό VW Golf R μας δείχνει το μέλλον!

Η Volkswagen θα λάβει μέρος στο GP Ice Race που διεξάγεται στην Αυστρία και πιο συγκεκριμένα στο Zell am See αυτό το σαββατοκύριακο με μία σειρά εξαιρετικά ενδιαφερόντων αγωνιστικών, ένα εκ των οποίων είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, τετρακίνητο Golf R πρωτότυπο.

Η γερμανική εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω αγωνιστικό Golf R αλλά απ’ ότι φαίνεται, χρησιμοποιεί το αμάξωμα του αγωνιστικού Golf TCR και πιθανότατα, κάποια εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου από το ID.R αντί του συμβατικού βενζινοκινητήρα. Ο επικεφαλής του motorsport τμήματος της Volkswagen, Sven Smeets δήλωσε ότι το e-performance Golf R παρέχει “μία ματιά στο μέλλον” αλλά δεν περιμένουμε να πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του ως Golf, δεδομένου ότι η γερμανική φίρμα εστιάζει στην εξέλιξη εκδόσεων επιδόσεων στην ID οικογένεια οχημάτων της.

Εκτός από το ηλεκτρικό Golf R, η Volkswagen θα φέρει στο GP Ice Race το ID.R, το T-Roc R και δύο “σκαραβαίους”: Ο ένας είναι το 1302 S αγωνιστικό ενώ ο άλλος είναι το Beetle R που κέρδισε το πρωτάθλημα rallycross στις Η.Π.Α. 5 συνεχόμενες φορές. Όλα αυτά δεν θα παρουσιάζονται στατικά σε κάποιο περίπτερο αλλά θα αγωνιστούν στα χέρια των Hans-Joachim Stuck, Tanner Foust, Benjamin Leuchter και Jasmin Preisig.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγούμε το Dacia Spring Electric 65 Extreme Plus Colour – Το αυτοκίνητο που δικαιώνει την ηλεκτροκίνηση

cars

Νέο Audi Α3 Sportback. Σύγχρονο σε όλα του

cars

Ανακάλυψαν τον γιο τους σε πίνακα ζωγραφικής κατά τη διανυκτέρευση σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα

cars

Μercedes GLC Coupe 300d 4Matic. Mε έντονα σπορ διάθεση

cars

Cupra El-Born. Το πρώτο ηλεκτρικό hot-hatch του VW Group.

cars

Το Ford Mondeo είναι και επισήμως… νεκρό.

cars

Η Toyota ετοιμάζει ένα ακόμα μικρότερο SUV!

cars

Η Rimac δεν έχει καμία πρόθεση να μπει στο παιχνίδι των SUVs.

cars

Η έκδοση παραγωγής του Czinger 21C είναι ταχύτερη από το πρωτότυπο!

cars