CARSNEWS
NEW MODELS

Η Ελλάδα έχει τη 2η πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη – Τι ισχύει για το diesel κίνησης

Μέσα από τα στοιχεία προκύπτει ότι η χώρα μας έχει τη δεύτερη πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, με τη μέση τιμή ανά λίτρο να διαμορφώνεται στο 2,094€.

Η μόνη χώρα που έχουμε μπροστά μας είναι η Δανία με την τιμή λιανικής της αμόλυβδης να διαμορφώνεται στο 2,115€. Από την άλλη, την πιο φθηνή βενζίνη ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη την έχει η Ουγγαρία με την αξία της να είναι στο 1,29€ ανά λίτρο. Αξίζει να αναφερθεί πως ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για την αμόλυβδη είναι το 1,810€ ανά λίτρο.

Τα πράγματα δείχνουν να είναι ελάχιστα καλύτερα στο πετρέλαιο κίνησης όπου η Ελλάδα βγαίνει στην 4η θέση με τιμή 2,094€ ανά λίτρο. Μπροστά της έχει Σουηδία (2,510 €/λίτρο), Φινλανδία (2,211€/λίτρο) και Δανία (2,133€/λίτρο) όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι το 1,939€. Όσο για το πιο φθηνό πετρέλαιο κίνησης στην Ευρώπη αυτό βρίσκεται στη Μάλτα με την τιμή στην αντλία να αντιστοιχεί σε 1,210€/λίτρο.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το θέμα της αύξησης των τιμών της αμόλυβδης ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, μετά το τεράστιο ανοδικό rebound που έχει σημειώσει η μέση διυλιστηριακή τιμή της Μεσογείου, γνωστή και ως PLATTS.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

MEGA TEST: Συγκρίνουμε οκτώ SUV πόλης

cars

“Χρυσά” θα πληρώνουν οι Τούρκοι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

cars

Δοκιμάζουμε το εναλλακτικό SEAT Ibiza 1.0 TGI 90 PS

cars

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLA. Αναλυτικά οι τιμές, οι εξοπλισμοί και οι προδιαγραφές

cars

To νέο Citroen e-Spacetourer μετακινεί αθόρυβα και οικολογικά

cars

Pony και πράσινα άλογα

cars

H Mahindra ακύρωσε σχέδιο ανάπτυξης της SsangYong

cars

H Suzuki Νέας Ζηλανδίας μετατρέπει το Jimny σε φορτηγάκι

cars

Peugeot AutoOne: Επισκεφτείτε την έκθεση… virtual!

cars