CARSNEWS
NEW MODELS

Πως φτιάχνεται ένας αναπνευστήρας από την Tesla; (βίντεο)

Με την πανδημία του Κορωνοϊού να έχει καταλύσει κάθε έννοια κανονικότητας, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες -αν όχι όλες- έχουν αφήσει κατά μέρος την παραγωγή αυτοκινήτων για να ασχοληθούν με την κατασκευή ιατρικών συστημάτων και άλλου υλικού, που θα βοηθήσει τα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν. Μία από τις πρώτες εταιρίες που έλαβε αυτή την απόφαση είναι και η Tesla.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μηχανικούς της εταιρίας να μας εξηγούν τι είναι ένας αναπνευστήρας και πως λειτουργεί. Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι η εφευρετικότητα και ο τρόπος σκέψης αυτών των ανθρώπων. Παρότι η κατασκευή ιατρικών μηχανημάτων δεν είναι ο τομέας τους, δεν άργησαν να καταλάβουν την αρχή λειτουργίας ενός αναπνευστήρα και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και κατασκευή του δικού τους! Το πιο εντυπωσιακό, δε, είναι ότι σε μεγάλο βαθμό για την κατασκευή αυτή χρησιμοποιούν ανταλλακτικά και μέρη που προέρχονται από τα ίδια τους τα αυτοκίνητα.

Η οθόνη ενός Model 3, ο επεξεργαστής του συστήματος infotainment, ακόμα και η κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου, αποτελούν μερικά από τα μέρη του αναπνευστήρα της Tesla. Για περισσότερα στοιχεία δεν έχετε παρά να πατήσετε το play. Από την πλευρά μας ελπίζουμε να δούμε παρόμοια βίντεο και από άλλους κατασκευαστές. Θεωρούμε πως έχουν ιδιαίτερη αξία, προάγοντας την ανθρώπινη ευφυία και το πνεύμα συνεργασίας και αλτρουισμού, όπου υπάρχει ανάγκη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όταν συνειδητοποιείς ότι υπέγραψες με… λάθος Γερμανό!

cars

27χρονη απογειώνει και καταστρέφει BMW M4 (Video)

cars

Από τη Βραζιλία το νέο SUV της Fiat

cars

Ανατροπή και… πέναλτι για το Jeep Wrangler σε Crash Test (Video)

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars

Τέλος και για την έκθεση στο Παρίσι που θα γινόταν αρχές Οκτωβρίου

cars

Πόσο κοστίζει η Mercedes EQV;

cars

Ποια είναι τα νέα «θηρία» της Ελληνικής Αστυνομίας; (Video)

cars

Κορωνοϊός: Δύσκολες ώρες για τον Flavio Briatore

cars