CARSNEWS
NEW MODELS

Απαγορεύτηκε η εξέλιξη των μονοθεσίων του 2022 πριν το τέλος του 2020!

Το Συμβούλιο ανακοίνωσε πως οι νέοι κανονισμοί δεν θα τεθούν σε ισχύ από το το 2021 όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, αλλά έναν χρόνο αργότερα, λόγω της δραματικής τροπής που έχει πάρει η ζωή μας και φυσικά και η Formula 1 εξαιτίας του COVID-19.

Από το περασμένο Σάββατο 28 Μαρτίου, λοιπόν, οι ομάδες της Formula 1 απαγορεύεται ρητά να προβούν σε οποιαδήποτε αεροδυναμική εξέλιξη των μονοθεσίων που είχαν σχεδιάσει για το 2021.

Ο λόγος είναι η εξοικονόμηση πόρων το 2020, καθώς πλέον η εξέλιξη των νέων μονοθεσίων θα μπορεί να γίνει το 2021, δηλαδή κατά την πρώτη σεζόν εφαρμογής του cost cap των 175 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για μία κίνηση που σίγουρα βοηθά τις μικρές ομάδες του grid, καθώς εάν συνεχιζόταν φέτος η εξέλιξη των μονοθιεσίων του 2022, το κόστος λειτουργίας θα εκτοξευόταν, μιας και θα έπρεπε οι ομάδες με τα όποια οικονομικά διαθέτουν, να εξέλισσαν παράλληλα δύο μονοθέσια.

Όμως το 2021 με την εφαρμογή του cost cap θα είναι συγκεκριμένο το ποσόν που θα μπορούν να δαπανούν οι ομάδες για έρευνα κι εξέλιξη, ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνουν πιο χρηστή διαχείριση των πόρων τους, ούτως ώστε να μην βρεθούν εκτός κανονισμών και τους επιβληθούν αυστηρές ποινές.

Παράλληλα το Συμβούλιο ανακοίνωσε πως η περίοδος αναστολής της λειτουργίας των εργοστασίων των ομάδων μπορεί να παραταθεί ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, εάν οι αγώνες του Πρωταθλήματος του 2020 είναι 14 ή λιγότεροι, τότε οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους δύο κινητήρες εσωτερικής καύσης, 2 MGU-H, 2 τουρμπίνες, 2 control electronics, 2 MGU-K και 2 energy stores.

Εάν οι αγώνες είναι 11 ή λιγότεροι, τότε θα έχουν στη διάθεσή τους δύο κινητήρες εσωτερικής καύσης, 2 MGU-H, 2 τουρμπίνες, 1 control electronics, 2 MGU-K και 1 energy store.

Επίσης ακυρώνονται όλες οι δοκιμές ελαστικών της Pirelli που ήταν προγραμματισμένες για το 2020, ενόψει της αλλαγής της διάστασης των ζαντών από 13 σε 18 ίντσες το 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O ορισμός της τρέλας: Mazda RX 7 με τέσσερις ρότορες! (Video)

cars

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Επιστροφή χρημάτων λόγω Κορωνοϊού

cars

Οδηγούμε προσεκτικότερα με σκύλο στο αυτοκίνητο

cars

Το νέο Audi RS3 φλερτάρει με τους 450 ίππους

cars

Η σωστή φροντίδα των μπαταριών Start – Stop

cars

Ήρθαν και τα πρώτα ηλεκτρικά θωρακισμένα οχήματα χρηματαποστολών

cars

Το νέο Hyundai SantaFe σπάει το σχεδιαστικό κατεστημένο

cars

Το VW Golf RS των 450 ίππων είναι ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

cars

BMW Isetta V8: Ένα Hot Wheels σε πραγματικό μέγεθος

cars