CARSNEWS
NEW MODELS

Η Tesla δίνει ζωή σε ένα Mazda RX-7

Μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να συνεχίσει να γράφει συναρπαστικά χιλιόμετρα στο οδόμετρό του απέκτησε ένα Mazda RX-7 ND, μετά και την απόφαση του ιδιοκτήτη του να εγκαταλείψει τον χαμηλής αξιοπιστίας περιστροφικό κινητήρα με ένα trouble free ηλεκτρικό μοτέρ της Tesla.

Ειδικότερα, ο ηλεκτροκινητήρας προήλθε από ένα Tesla Model S αποδίδοντας κάτω από το καπό του ιαπωνικού sportscar 406 ίππους αντί των 280 ίππων και των 314 Nm ροπής που απέδιδε ο περιστροφικός κινητήρας της Mazda.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας τοποθετήθηκαν στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου, εκεί που μέχρι πρότινος «κατοικούσε» ο κινητήρας Wankel, με τον ηλεκτροκινητήρα να μετακομίζει στον πίσω άξονα.

Μην νομίζετε, βέβαια, ότι η μεταμόσχευση «καρδιάς» στο Mazda RX-7 ND κύλισε ομαλά, μιας και η ομάδα που ανέλαβε τη διαδικασία βρέθηκε ουκ ολίγες φορές μπροστά σε αδιέξοδα τα οποία και ξεπέρασε με επιμονή και υπομονή.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειές του, μιας και το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν διεκδικεί δάφνες αυθεντικότητας ή καλαισθησίας.

Αυτή άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία που ο ιδιοκτήτης ενός συμβατικού τετράτροχου επιχειρεί να το μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητο χρησιμοποιώντας τμήματα που προέρχονται από παροπλισμένες προτάσεις της Tesla.     

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ξέρετε πότε φτιάχτηκε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο; (Video)

cars

Νέοι mild hybrid κινητήρες για τη BMW Σειρά 7

cars

Σας ευχαριστούμε, ένα συγκινητικό βίντεο από τη Volkswagen

cars

MEGA TEST 8 B-SUV: Πώς τα πηγαίνει το νέο VW T-Cross απέναντι στον ανταγωνισμό!

cars

Γιατί τα αυτοκίνητα πόλης σκοτώνουν;

cars

Ο επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού της Skoda μιλά για το ηλεκτροκίνητο Enyaq iV

cars

Η Mercedes GLC θα μεγαλώσει αισθητά στην επόμενη γενιά της

cars

VW Golf GTI: Η ιστορία πίσω από το κόκκινο σιρίτι – Μέρος Α’

cars

i Hydrogen NEXT: Η BMW επανέρχεται στις κυψέλες καυσίμου!

cars