CARSNEWS
AUTONEWS

Συντάξεις Απριλίου: Στο ταμείο νωρίτερα οι συνταξιούχοι  – Σε δύο δόσεις η πληρωμή

Τα χρήματα των συντάξεων Απριλίου θα δουν οι δικαιούχοι να πιστώνονται νωρίτερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς,  λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου που θα οδηγήσει σε κλείσιμο των τραπεζών από τις 25 Μαρτίου. Οι αποφάσεις του e-ΕΦΚΑ αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα με τη διάταξη του νόμου 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019) με τίτλο –Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις– καθορίζονται νέες ημερομηνίες πληρωμής των κύριων συντάξεων.

Με βάση το πλαίσιο καταβολής των συντάξεων σε δύο δόσεις:

  • Την ρέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ], οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και οι επικουρικές- ΜΟΝΟ-συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).
  • Κάθε προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι κύριες συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Έτσι το επικρατέστερο σενάριο για την καταβολή των συντάξεων Απριλίου αναμένεται να είναι:

  • Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).
  • Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Ωστόσο, επειδή η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου για τους μη μισθωτούς θα γίνει νωρίτερα δεν αποκλείεται να γίνει και για τους μισθωτούς, μία μέρα νωρίτερα.

Related Articles

Η AMG είναι έτοιμη για την πανίσχυρη, υβριδική GT 4-Door.

cars

IONIQ 5 N: Το απόλυτο ηλεκτρικό Hyundai με 650 ίππους, 0-100 σε 3.4΄΄ και τελική ταχύτητα τα 260 χλμ/ώρα

cars

Εξερευνήτρια θα διανύσει πάνω από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

cars

Dacia Spring Electric. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της

cars

Ο Πολάκης αποθεώνει τον Κασσελάκη: Η πιο σοβαρή αριστερή πρόταση τα τελευταία 30 χρόνια

cars

Opel Mokka 1.2T 130 PS AT8. Το μοντέλο που ξεκινά την αλλαγή της Opel

cars

Nissan Ariya Concept. Δείχνει τον δρόμο για το μέλλον.

cars

Fiat. Με σημαντικές προσφορές

cars

Μία Rolls-Royce Cullinan πολύ έξω από τα… νερά της!

cars