CARSNEWS
AUTONEWS

Το κορυφαίο Toyota μήπως δεν θα έχει πόρτες;

Προς το παρόν, το κορυφαίο μοντέλο της Toyota στην κατηγορία των αυτοκινήτων επιδόσεων γενικότερα, είναι η Supra αλλά αυτό θα αλλάξει στο προσεχές μέλλον με  την ιαπωνική εταιρία να ετοιμάζει το GR Super Sport. Το ιαπωνικό hypercar βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εξέλιξης και μία πρώτη γεύση του πήραμε με το ομώνυμο πρωτότυπο που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις αρχές του 2018. Να θυμίσουμε ότι μιλάμε για ένα αγωνιστικό δρόμου το οποίο θα κινείται χάρη σε έναν twin-turbo V6 με χωρητικότητα 2,4 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με το THS-R υβριδικό σύστημα για να παράγει περί τα 1.000 άλογα!

Ένα τέτοιο μοντέλο λοιπόν, δεν θα μπορούσε να εξοπλίζεται με… συμβατικές πόρτες ή τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί η πρόσφατη αίτηση της Toyota στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των Η.Π.Α. Σύμφωνα με αυτή την αίτηση, η Toyota θέλει να κατοχυρώσει δύο νέες τεχνολογίες που αμφότερες, σχετίζονται με ένα είδος… κουβούκλιου που αντικαθιστά τις πόρτες του οχήματος και επιτρέπει την είσοδο και την έξοδο των επιβατών. Η πρώτη πατέντα αφορά στους μεντεσέδες στα αριστερά και τα δεξιά του αμαξώματος και περιγράφει την λειτουργία τους για το άνοιγμα του κουβούκλιου και η δεύτερη έχει να κάνει με  τα “μαρσπιέ” του αυτοκινήτου που εκτελούν καθήκοντα ενδιάμεσου καθίσματος για την διευκόλυνση της εισόδου και της εξόδου.

Οι δύο πατέντες ενδεχομένως να μην περάσουν ποτέ στην παραγωγή ή να περάσουν αλλά όχι στο GR Super Sport αλλά το σκίτσο που συνοδεύει την αίτηση της Toyota υπαινίσσεται πως μάλλον υπάρχει φωτιά κάτω από όλον αυτόν τον καπνό. Όπως και να έχει, θα μάθουμε τι ισχύει στο προσεχές μέλλον καθώς το hypercar της ιαπωνικής μάρκας έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για περιορισμένη παραγωγή. Πότε θα είναι έτοιμο; Άγνωστο. Πόσο θα κοστίζει; Επίσης άγνωστο. Πόσα θα κατασκευαστούν; Μόνο η Toyota ξέρει. Υπομονή λοιπόν.

The post Το κορυφαίο Toyota μήπως δεν θα έχει πόρτες; first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda. Και σε ρόλο σχεδιαστή τροπαίων

cars

Το Ισραήλ πολεμάει σε τρίτα μέτωπα – Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανος και στο βάθος το Ιράν

cars

Η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο της E-Type με μία ξεχωριστή F-Type.

cars

Seat Mii electric. H προσιτή πλευρά της ηλεκτροκίνησης

cars

Δύο ρετρό πρωτότυπα έφερε η Suzuki στο Τόκιο.

cars

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών της ΕΕ μετά τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ την Τρίτη

Bury

Το Toyota Mirai μεταμορφώνεται για την 2η γενιά του!

cars

Σαν σήμερα το 1967 παρουσιάζεται το NSU Ro 80.

cars

Στις 11 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το Jeep Grand Wagoneer.

cars