CARSNEWS
NEW MODELS

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda αποκτά όνομα

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Skoda επιβεβαίωσε ότι εντός του 2020 θα παρουσιάσει το Enyaq, το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της.

Η ονομασία του καινούργιου οχήματος ακολουθεί την πρακτική ονοματοδοσίας που ακολουθεί η τσεχική εταιρεία αναφορικά με τα crossover/SUV αυτοκίνητά της, δηλαδή εμπεριέχει οπωσδήποτε το λατινικό γράμμα «q» στο τέλος της και προέρχεται από παλιές γλώσσες ή τοπικές διαλέκτους.

Σύμφωνα με τη Skoda, η ονομασία του νέου μοντέλου ενέχει συμβολισμούς. Προέρχεται από το ιρλανδικό γυναικείο όνομα «Enya» το οποίο έχει ετυμολογική ρίζα στις κελτικές γλώσσες και σημαίνει την πηγή της ζωής, το απόσταγμα, την ουσία, την αρχή ή το πνεύμα.

Επίσης, το γεγονός ότι η ονομασία του Enyaq ξεκινά με το γράμμα έψιλον καταδεικνύει την ηλεκτρική φύση του (από το πρώτο γράμμα της αγγλικής λέξης «electromobility»).

Το Skoda Enyaq βασίζεται στην πλατφόρμα «ΜΕΒ» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος VAG για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του και είναι το δεύτερο ηλεκτροκίνητο στην γκάμα της εταιρείας, έπειτα από το Citigoe iV (φωτογραφία επάνω).

Όπως έχει γίνει γνωστό, στόχος των ανθρώπων της Skoda είναι να δημιουργήσουν ως το τέλος του 2022 μια ξεχωριστή εταιρεία εντός αυτής, τη Skoda iV, η οποία να συμπεριλαμβάνει όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ως το τέλος του 2021, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford: Στις 24 Σεπτεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα του Puma ST (video)

cars

H Volvo σκοπεύει να περικόψει 1.300 θέσεις στελεχών στη Σουηδία

cars

Απίστευτο ατύχημα με νταλίκα στο Τέξας (Video)

cars

Δοκιμάζουμε την στιλάτη BMW 218i Gran Coupe 140PS

cars

Η Bosch αναπτύσσει εφαρμογές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα

cars

Verstappen vs Perez: H Red Bull τοποθετείται επίσημα για όσα έγιναν στη Βραζιλία

cars

«Παγώνει» η εξέλιξη των κινητήρων της η Formula 1

cars

Εκρηκτική άνοδος των πωλήσεων της Porsche μέσα στο 2019

cars

Κακοκαιρία Eva: “12 και 1” tips για οδήγηση στη βροχή

cars