CARSNEWS
NEW MODELS

Έλεγχος στη Mitsubishi για χρήση παράνομης συσκευής στα diesel

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Αστυνομία και η Εισαγγελία της Γερμανίας διεξάγουν έρευνα για την πιθανότητα να έχει χρησιμοποιήσει η Mitsubishi συσκευή ή λογισμικό παραποίησης της εκπεμπόμενης ποσότητας ρύπων στους πετρελαιοκινητήρες της 1,6 και 2,2 λίτρων, «Euro V» και «Euro VI». Όπως ανακοινώθηκε, οι αρχές ζητούν από τους Γερμανούς ιδιοκτήτες μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας, που απόκτησαν το αυτοκίνητό τους από το 2014 και έπειτα, να επικοινωνήσουν με αυτές για την παροχή πληροφοριών.

Οι έρευνες έχουν αρχίσει στη Φρανκφούρτη, το Ανόβερο και το Ρέγκενσμπουργκ, ενώ ζητήθηκαν πληροφορίες και από την Denso, την εταιρεία που συνεργάζεται με την Mitsubishi ως προμηθευτής. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η έρευνα και δήλωσε ότι θα συνεργαστούν με τις γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η Mitsubishi χρησιμοποίησε παράνομη συσκευή ή λογισμικό για να διατηρεί τις εκπομπές ρύπων εντός των προβλεπόμενων ορίων, θα πρέπει να ανακαλέσει περίπου 400.000 αυτοκίνητά της για να διορθώσει το πρόβλημα. Όπως εκτιμάται, αυτό θα έχει κόστος για την εταιρεία το οποίο αναμένεται να φτάσει στο ποσό μεταξύ 245.000.000 και 330.000.000 ευρώ. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στα νέα teasers της Maserati MC20 κανείς δεν προσέχει το αυτοκίνητο

cars

Ferruccio Lamborghini: Ο… ομηρικός καυγάς με τον Enzo Ferrari γίνεται ταινία – Δείτε το trailer

cars

Oι βιομηχανίες ξεκινούν δειλά την επαναλειτουργία των εργοστασίων

cars

Η Mercedes S-Class θα έγραφε ιστορία με έναν 8-λιτρο W18!

cars

Τέλος και το Ράλι Νέας Ζηλανδίας

cars

Πέντε αυτοκίνητα που θα λατρεύαμε ως cabrio

cars

FIAT Tipo: Νέες εκδόσεις από 12.990 ευρώ

cars

Ό,τι αξίζει να γνωρίζετε για το νέο Citroen C4 (Video)

cars

O άξιος διάδοχος της Mercedes SLR

cars