CARSNEWS
NEW MODELS

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda αποκτά όνομα

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Skoda επιβεβαίωσε ότι εντός του 2020 θα παρουσιάσει το Enyaq, το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της.

Η ονομασία του καινούργιου οχήματος ακολουθεί την πρακτική ονοματοδοσίας που ακολουθεί η τσεχική εταιρεία αναφορικά με τα crossover/SUV αυτοκίνητά της, δηλαδή εμπεριέχει οπωσδήποτε το λατινικό γράμμα «q» στο τέλος της και προέρχεται από παλιές γλώσσες ή τοπικές διαλέκτους.

Σύμφωνα με τη Skoda, η ονομασία του νέου μοντέλου ενέχει συμβολισμούς. Προέρχεται από το ιρλανδικό γυναικείο όνομα «Enya» το οποίο έχει ετυμολογική ρίζα στις κελτικές γλώσσες και σημαίνει την πηγή της ζωής, το απόσταγμα, την ουσία, την αρχή ή το πνεύμα.

Επίσης, το γεγονός ότι η ονομασία του Enyaq ξεκινά με το γράμμα έψιλον καταδεικνύει την ηλεκτρική φύση του (από το πρώτο γράμμα της αγγλικής λέξης «electromobility»).

Το Skoda Enyaq βασίζεται στην πλατφόρμα «ΜΕΒ» που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος VAG για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του και είναι το δεύτερο ηλεκτροκίνητο στην γκάμα της εταιρείας, έπειτα από το Citigoe iV (φωτογραφία επάνω).

Όπως έχει γίνει γνωστό, στόχος των ανθρώπων της Skoda είναι να δημιουργήσουν ως το τέλος του 2022 μια ξεχωριστή εταιρεία εντός αυτής, τη Skoda iV, η οποία να συμπεριλαμβάνει όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ως το τέλος του 2021, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ράλλυ Σουηδίας 2020: Νίκη για Evans, θρίαμβος για Toyota

cars

Σχεδιαστικά πειράματα με μία διαφορετική Bentley

cars

Προ των πυλών η Bugatti Chiron Roadster των 10 εκατ. δολαρίων

cars

Ξεκινάνε σήμερα οι virtual 24 ώρες του Lemans

cars

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα που έβγαλε η Porsche Taycan μετά από 190.000 km

cars

Mercedes Concept EQT Marco Polo: Ένα camper με κουζίνα και κρεβάτι

cars

Πέντε σβέλτα supermini για “διακριτικούς” οδηγούς

cars

«Καμπανάκι» της Greenpeace για τη μετάβαση στον ηλεκτρισμό – Τι απαντά η Volkswagen

cars

Aurus SUV: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν την δικιά τους Bentley!

cars