CARSNEWS
AUTONEWS

Η Renault “ανοίγει” τις εκπομπές CO2 της σε όποιον ενδιαφέρεται!

Διαβάζοντας τον τίτλο, μπορεί να αναρωτιέσαι τι εννοεί ο ποιητής; Τι πάει να πει “ανοίγει” τις εκπομπές CO2 της σε άλλες εταιρίες; Πώς γίνεται να το κάνει αυτό μία εταιρία και τη σημαίνει; Χωρίς να μπούμε πολύ βαθιά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά στις εκπομπές ρύπων, ας πούμε ότι μία εταιρία με πολύ χαμηλό μέσο όρο εκπομπών ρύπων του στόλου της, μπορεί να πουλήσει το περίσσευμα σε όποιον κατασκευαστή με υψηλότερο μέσο όρο επιθυμεί να το αγοράσει.

Βλέπεις, η Renault έχει τις περισσότερες πωλήσεις στην Δ. Ευρώπη έχοντας ταξινομήσει περί τα 51.200 αυτοκίνητα μέχρι τον Αύγουστο που μας πέρασε και έτσι, έχει ήδη πετύχει τον στόχο της όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων και μάλιστα με περισσή άνεση. Έτσι, καλεί οποιαδήποτε εταιρία δεν βρίσκεται στην ίδια ευτυχή θέση με την Renault και δεν δύναται να επιτύχει τους στόχους της στην κατηγορία των εκπομπών CO2, να αγοράσει μερικά… γραμμάρια ανά χιλιόμετρο από την “πισίνα” της. Φυσικά, όποια εταιρία απαντήσει στο κάλεσμα της Renault πρέπει να αποδείξει ότι η συμμετοχή της δεν θα προκαλέσει την υπέρβαση των στόχων από την πλευρά της γαλλικής μάρκας ή αν την προκαλέσει, θα πληρώσει το πρόστιμο που θα προκύψει.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι η Renault σχεδίαζε να μοιραστεί την πισίνα των εκπομπών CO2 της με τις υπόλοιπες εταιρίες της Συμμαχίας όπως η Mitsubishi και η Nissan αλλά απ’ ότι φαίνεται, αποφάσισε να λειτουργήσει αυτόνομα. Μένει να δούμε ποιες φίρμες θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα της Renault (η προθεσμία λήγει στις 18 Νοεμβρίου), με τις φήμες να αναφέρουμε ότι ένας πιθανός υποψήφιος είναι η Daimler. Σε σχετικά νέα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η κινέζικη SAIC μπήκε στην πισίνα εκπομπών CO2 της Volkswagen για να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η Ε.Ε. Να είσαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε αρκετές φορές στο θέμα των “emission pools” διάφορων κατασκευαστών ή/και στα πρόστιμα που θα πληρώσουν μερικοί όταν φτάσει η ώρα του λογαριασμού…

The post Η Renault “ανοίγει” τις εκπομπές CO2 της σε όποιον ενδιαφέρεται! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mercedes A-Class – Aνανεώθηκε και ήρθε και στη χώρα μας και με τις AMG εκδόσεις της

cars

Τι σημαίνει “V8 Biturbo E Performance” για την Mercedes-AMG;

cars

Τα ωραιότερα μέρη του κόσμου για να τραβήξετε φωτογραφίες

cars

Volvo – Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις πήγαν εξαιρετικά

cars

Ford. Με νέους προβολείς για μεγαλύτερη ασφάλεια τη νύχτα

cars

Ford Pro– Στη πρώτη θέση των πωλήσεων για 8η συνεχή χρονιά

cars

Ακυρώθηκε η έκθεση της Γενεύης και για το 2021!

cars

Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 TSi 150 PS. Με ισχυρή ταυτότητα

cars

Πλησιάζει το ολοκαίνουριο Kia Sportage!

cars