CARSNEWS
AUTONEWS

BMW i7 Protection: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο θωρακισμένο sedan στον κόσμο

Η BMW i7 Protection είναι το πρώτο θωρακισμένο sedan στον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Έχει σαν σημείο αναφοράς την νέα σειρά 7 και διαθέτει δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, ενώ πληροί όλες τις απαιτήσεις προστασίας της κατηγορίας VR9 χωρίς περιορισμούς (όπως άλλωστε και η νέα BMW Σειρά 7 Protection με κινητήρα εσωτερικής καύσης).

H φιλοσοφία εγγενούς ασφάλειας της i7 Protection αλλά και της γενικά της Σειράς 7 Protection ελήφθη υπόψη κατά την εξέλιξη της νέας BMW Σειράς 7. Επίκεντρο αποτελεί το νέο BMW Protection Core που είναι μοναδικό παγκοσμίως και περιλαμβάνει ειδική για το μοντέλο αυτοφερόμενη δομή αμαξώματος με θωράκιση χάλυβα. Στη συνέχεια, συνδυάζεται με χαρακτηριστικά όπως η πρόσθετη θωράκιση του κάτω μέρους του αμαξώματος και της οροφής καθώς και θωρακισμένο γυαλί.

Τα νέα θωρακισμένα μοντέλα προσφέρουν εξατομικευμένη προστασία από επιθέσεις με πυροβόλα όπλα ή εκρηκτικά για άτομα που αποτελούν στόχο επίθεσης. Έχουν ταξινομηθεί προφέροντας προστασία κατηγορίας VR9 με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα επίσημα κριτήρια δοκιμών της γερμανικής Vereinigung der Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen (Ένωση Εργαστηρίων Δοκιμών για Ανθεκτικά σε Επιθέσεις Υλικά και Κατασκευές – VPAM, για συντομία). Η πιστοποίηση βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην τρίτη έκδοση των οδηγιών για οχήματα ανθεκτικά σε σφαίρες (VPAM BRV) όσον αφορά τη βαλλιστική αντοχή και στις οδηγίες για οχήματα ανθεκτικά σε εκρηκτικές ύλες (VPAM ERV, τρίτη έκδοση) και στην PAS 300 αναφορικά με την αντοχή σε εκρήξεις. Το γυαλί για τα δύο μοντέλα προστατεύει ακόμη και από πυρά από πυρομαχικά διαμετρήματος 7.62×54 R – μια απειλή από την υψηλότερη κατηγορία προστασίας για πολιτικά οχήματα VPAM 10. Προαιρετικά, για τη νέα Σειρά 7 Protection, διατίθεται επίσης μία μερική επέκταση προστασίας για συγκεκριμένες περιοχές του αμαξώματος απέναντι σε πυρά από πυρομαχικά VPAM 10.

Η BMW i7 Protection, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε αυτή την κατηγορία προστασίας και διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ευρώπη, αποδεικνύει πώς τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά το επίπεδο προστασίας, τη δυναμική συμπεριφορά, την οδηγική άνεση και την άνεση εσωτερικού είναι απόλυτα συμβατά με τα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας. Θυμίζουμε ότι, πρόσφατα γερμανική μάρκα παρουσίασε την BMW Concept iX5 Hydrogen Protection VR6, το πρώτο θωρακισμένο όχημα με σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου που έχει πιστοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

BMW Protection Core

Η καινοτόμος φιλοσοφία προστασίας για τα νέα θωρακισμένα sedan οχήματα της BMW αποτελεί προϊόν της παραδοσιακής τεχνογνωσίας της εταιρείας σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής. Η μάρκα έχει πλέον συγκεντρώσει 45 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή θωρακισμένων οχημάτων. Η φιλοσοφία προστασίας που εφαρμόζεται σήμερα επινοήθηκε ως μέρος της διαδικασίας εξέλιξης για την παραγωγή της νέας Σειράς 7 και, περισσότερο από ποτέ, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη θωράκιση που μπορεί να προστεθεί σε ένα τελειωμένο όχημα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Protection Core, με το οποίο για πρώτη φορά ολόκληρη η δομή στήριξης του αμαξώματος ενός θωρακισμένου sedan κατασκευάζεται από ατσάλι. Τα τρισδιάστατα στοιχεία του είναι όλα κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικά κράματα χάλυβα διαμορφωμένα εν θερμώ. Το Protection Core σχηματίζει έναν αυτοφερόμενο προστατευτικό κέλυφος, το οποίο στη συνέχεια συνδυάζεται με θωρακισμένες πόρτες, θωράκιση για το κάτω μέρος του αμαξώματος και τζάμια ασφαλείας.

Ειδική θωράκιση σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη προστασία ειδικά από εκρηκτικές ύλες, χρησιμοποιήθηκε τόσο για την οροφή όσο και για το κάτω μέρος του αμαξώματος των δύο θωρακισμένων sedan. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβαίνοντες προστατεύονται επίσης από επιθέσεις drone, για παράδειγμα, καθώς και από θραύσματα χειροβομβίδων.

Στη λίστα των στάνταρ χαρακτηριστικών ασφαλείας της Σειράς 7 Protection περιλαμβάνεται επίσης ένα αυτοσφραγιζόμενο ρεζερβουάρ καυσίμου, με ειδικό περίβλημα που του επιτρέπει να σφραγίζεται αυτόματα αφού χτυπηθεί από σφαίρα, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή καυσίμου.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, τα στοιχεία ειδικής προστασίας πρέπει να αποδείξουν την αντοχή τους σε επιθέσεις περνώντας από μια απαιτητική διαδικασία. Επιπλέον, εμπειρογνώμονες από ανεξάρτητο κρατικό ινστιτούτο δοκιμών διεξάγουν δοκιμές με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά στο όχημα. Η επίσημη επιθεώρηση και πιστοποίηση του ολοκληρωμένου οχήματος επιβεβαιώνει τελικά την ολοκληρωμένη προστασία που παρέχει η ολιστική προσέγγιση για τα νέα θωρακισμένα οχήματα της BMW.

Ευρυχωρία, χαμηλότερο βάρος και αυξημένη ευελιξία

Εξωτερικά, μερικές μόνο λεπτομέρειες διαφοροποιούν τα δύο θωρακισμένα sedan από μια στάνταρ Σειρά 7 Sedan εξοπλισμένη με το πακέτο M Sport. Η διακριτική εμφάνισή τους στους δημόσιους δρόμους που δύσκολα μαρτυρά την παρουσία θωράκισης αποτελεί έναν πρόσθετο παράγοντα ασφάλειας για τα άτομα που χρειάζονται προστασία.

Η σχεδιαστική αρχή Protection Core συνεισφέρει επιπλέον στην αυξημένη ευρυχωρία της καμπίνας. Χάρη στην πλήρως ενσωματωμένη φιλοσοφία προστασίας, οι χώροι και οι ανέσεις των εμπρός και πίσω καθισμάτων ελάχιστα διαφέρουν από τα αντίστοιχα μιας συμβατικής Σειράς 7 Sedan σε όλες τις βασικές παραμέτρους.

Η καινοτόμος φιλοσοφία προστασίας που χρησιμοποιήθηκε στα μοντέλα Σειράς 7 Protection επέτρεψε επιπλέον τη βελτιστοποίηση του βάρους τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η εξοικονόμηση βάρους δεν οδηγεί μόνο σε σημαντικά υψηλότερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου, αλλά έχει επίσης ιδιαίτερα θετική επίδραση στις ικανότητες χειρισμού των θωρακισμένων sedan. Το βελτιστοποιημένο βάρος συνδυάζεται με την αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος με στόχο την προσφορά απαράμιλλων επιπέδων άνεσης ευελιξίας. Όλα αυτά μεταφράζονται σε εξαιρετικά ακριβή έλεγχο του αυτοκινήτου, άριστη δυναμική στις στροφές και απαράμιλλες τιμές επιτάχυνσης και τελικής ταχύτητας.

Ασφάλεια με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Η BMW i7 Protection δεν εκπέμπει ρύπους και περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω. Χρησιμοποιεί πολλά επιμέρους εξαρτήματα που προέρχονται από το σύστημα κίνησης της i7 M70 xDrive, του ισχυρότερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής της μάρκας, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις, ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες δημιουργούν ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με συνδυασμένη ισχύ έως 544 ίππους και μέγιστη συνδυασμένη ροπή 745 Nm.

Η άμεση παροχή ισχύος, η κατανομή της και στους τέσσερις τροχούς και η έξυπνη δικτύωση όλων των συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου εγγυώνται εξαιρετική πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και δυναμική υπεροχή. Το θωρακισμένο ηλεκτρικό μοντέλο επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 9,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, η βενζινοκίνητη έκδοση του νέου θωρακισμένου sedan έχει κάτω από το καπό ένα κινητήρα V8 τελευταίας γενιάς. Η τεχνολογία TwinPower Turbo περιλαμβάνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα υπερσυμπίεσης με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης και έμμεση ψύξη του αέρα πλήρωσης, μαζί με μια πολλαπλή εξαγωγή τύπου cross-bank, με αυλούς που ενώνονται σε μια άκαμπτη δομή και στις δύο πλευρές που σχηματίζουν οι κύλινδροι. Ο νέος 8κύλινδρος κινητήρας των 4,4 λίτρων χρησιμοποιεί ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας καυσίμου. Το σύστημα κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ 530 ίππων και μέγιστη ροπή 750 Nm. Το σύστημα τετρακίνησης xDrive κατανέμει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις ανάγκες και το βαρύ όχημα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 210 χλμ/ώρα.

Ειδική τεχνολογία πλαισίου

Οι νέες BMW Σειράς 7 Protection διαθέτουν τεχνολογία πλαισίου που έχει τροποποιηθεί και ρυθμιστεί ειδικά για τα συγκεκριμένα μοντέλα λαμβάνοντας υπόψη το πρόσθετο βάρος που προκύπτει από τον ειδικό εξοπλισμό θωράκισής τους. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνονται αξιόπιστες επιδόσεις σε κάθε περίπτωση. Χάρη στη στιβαρή βασική δομή και την παρουσία εξελιγμένων συστημάτων πλαισίου, οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης στο ταξίδι. Τα θωρακισμένα sedan αφήνουν επίσης το στίγμα τους με την ακρίβεια χειρισμού τους, ακόμη και σε συνθήκες απαιτητικής οδήγησης, όπως κατά τη διαφυγή από μία επίθεση.

Integral Active Steering

Οι δυο εκδόσεις της Σειράς 7 Protection είναι τα πρώτα και μοναδικά θωρακισμένα οχήματα στην κατηγορία τους που εξοπλίζονται με το Integral Active Steering. Διαθέτοντας λειτουργία τετραδιεύθυνσης, αυτό όχι μόνο μειώνει τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου κατά τους ελιγμούς, αλλά αυξάνει επίσης την ακρίβεια και τη δυναμική απόκριση στις γρήγορες στροφές. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του Integral Active Steering (το οποίο περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό) είναι ο τρόπος με τον οποίο αυξάνει την οδηγική άνεση για τους πίσω επιβάτες.

Επίσης, είναι εξοπλισμένες με ζάντες ελαφρού κράματος 20” ιντσών, οι οποίες αποτελούν ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό στην κατηγορία τους και επιτρέπουν τη χρήση ενός ιδιαίτερα ισχυρού συστήματος πέδησης.Οι ειδικές για το μοντέλο ζάντες ελαφρού κράματος διαθέτουν ακτίνες σε σχήμα αστεριού και συνδυάζονται με ελαστικά της Michelin διατάσεων 255-740 R510, τα οποία έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τα θωρακισμένα sedan. Η μεγάλη διάμετρος αυτών των ελαστικών και ο εξαιρετικά μεγάλος όγκος αέρα που συγκρατούν σε σχέση με τα ελαστικά του ανταγωνισμού βελτιώνουν την ποιότητα κύλισης, ενώ η μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής ωφελεί την πρόσφυση και την οδηγική σταθερότητα. Τα ελαστικά PAX διαθέτουν έναν δακτύλιο runflat τοποθετημένο στη στεφάνη του τροχού, ο οποίος επιτρέπει στο αυτοκίνητο να συνεχίσει το ταξίδι του με ταχύτητα έως και 80 χλμ/ώρα ακόμη και σε περίπτωση πλήρους απώλειας πίεσης.

Συστήματα υποβοήθησης και εξοπλισμός

Τα θωρακισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Η λειτουργικότητα αυτής της τεχνολογίας επικεντρώνεται στην υποστήριξη των επαγγελματιών οδηγών με πληροφορίες και προειδοποιήσεις, χωρίς όμως να επεμβαίνει ενεργά στον έλεγχο του οχήματος.

Οι εξαιρετικά προηγμένοι αισθητήρες και όλες οι κάμερες που διατίθενται για την νέα Σειρά 7 είναι επίσης εγκατεστημένα στα θωρακισμένα οχήματα, παρέχοντας ακριβείς και λεπτομερείς πληροφορίες για την περιοχή γύρω από το όχημα. Τα απαιτούμενα δεδομένα και εικόνες λαμβάνονται π.χ. από τις λειτουργίες Parking View, Panorama View, Remote 3D View και BMW Drive Recorder που περιλαμβάνονται στο πακέτο Parking Assistant Plus. Διαθέσιμες είναι επίσης οι λειτουργίες των συστημάτων προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, προειδοποίησης διασταύρωσης (Crossroads Warning), προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και πληροφοριών ορίου ταχύτητας (Speed Limit Info).

Για τη βελτιστοποίηση της ορατότητας σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, μία ηλεκτρική λειτουργία θέρμανσης τόσο του παρμπρίζ όσο και των εμπρός τμημάτων των πλευρικών παραθύρων παρέχεται στάνταρ. Λειτουργία προθέρμανσης ανάλογα με το μοντέλο διατίθεται προαιρετικά.

Ένα ακόμα αξεσουάρ στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού είναι το ψυγείο που ενσωματώνεται ανάμεσα στα πίσω καθίσματα διατηρώντας δροσερά τα ποτά που μεταφέρετε στο όχημα. Με καθαρή χωρητικότητα των οκτώ λίτρων προσφέρει επαρκή χώρο για δύο μπουκάλια νερού και δύο ποτήρια, τα οποία μπορούν να ψυχθούν στους 4 ή 10 βαθμούς Κελσίου ανάλογα με τις επιθυμίες.

Το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία ήχου. Ο ψηφιακός ενισχυτής των 1.265 watt, οι ανεξάρτητα ρυθμιζόμενοι ισοσταθμιστές και τα 28 ηχεία συνδυάζονται για να προσφέρουν έναν γεμάτο, ομοιόμορφο ήχο για όλους τους επιβάτες. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης δύο διεγέρτες ενσωματωμένους σε κάθε ένα από τα καθίσματα, οι οποίοι μετατρέπουν τις χαμηλές μπάσες συχνότητες σε αισθητές δονήσεις.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό άνεσης είναι η μηχανοκίνητη υποβοήθηση για το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, η οποία είναι στάνταρ. Είναι διαθέσιμη αμέσως μετά το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μειώνοντας τη δύναμη που απαιτείται για το άνοιγμα ή το κλείσιμο των θωρακισμένων θυρών, ενώ διατίθεται λειτουργία που επιτρέπει στους επιβάτες να κλείνουν αυτόματα τις πόρτες πατώντας ένα κουμπί αφού μπουν στο αυτοκίνητο.

Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρικά σκιάδια παραθύρων και στις δύο πλευρές. Αυτά εκτείνονται οριζόντια από την κολόνα B προς την κολόνα C και διαθέτουν τη λεγόμενη “θέση κατασκόπου”. Εδώ, το σκιάδιο ανοίγει κατά περίπου δέκα εκατοστά με ένα κουμπί, επιτρέποντας τη θέα προς τα έξω. Από αυτή τη θέση, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν ή να κλείσουν πλήρως το σκιάδιο. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης ένα σκιάδιο για το πίσω παρμπρίζ, το οποίο προορίζεται για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Μεγάλη γκάμα επιλογών εξατομίκευσης

Η φιλοσοφία ολοκληρωμένης προστασίας των θωρακισμένων sedan μοντέλων μεγιστοποιούν τις δυνατότητες των πελατών να βάλουν την προσωπική τους πινελιά τόσο στις εξωτερικές επιφάνειες όσο και στο εσωτερικό. Μαζί με τη στάνταρ φωτιζόμενη μάσκα Iconic Glow προσφέρονται προαιρετικά οι κρυστάλλινοι προβολείς Iconic Glow. Οι δυο θωρακισμένες εκδόσεις μπορούν να παραγγελθούν σε όλα σχεδόν τα χρώματα αμαξώματος που διατίθενται για τη νέα Σειρά 7.

Ο εξοπλισμός και το στυλ του εσωτερικού μπορούν επίσης να προσαρμοστούν στις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών, οι δερμάτινες επενδύσεις Individual Merino και τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα για τους εμπρός και πίσω επιβάτες ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Μια λειτουργία μασάζ διατίθεται προαιρετικά για όλα τα καθίσματα. Το προαιρετικό Executive Lounge περιλαμβάνει comfort seats με λειτουργία ανάκλισης για το κάθισμα πίσω από τον συνοδηγό.

BMW iDrive με κυρτή οθόνη Curved Display

Οι νέες BMW Σειράς 7 Protection είναι εξοπλισμένες με την τελευταία γενιά του iDrive που βασίζεται στο Operating System 8.5. Το σύστημα είναι διαισθητικό στη χρήση και λειτουργεί με τρόπο οικείο στους κατόχους μοντέλων της μάρκας. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να βλέπει όλες τις σημαντικές πληροφορίες στο Curved Display την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο σημείο απευθείας στο οπτικό του πεδίο. Οι ειδικές λειτουργίες που σχετίζονται με την προστασία των επιβατών ελέγχονται επίσης μέσω του iDrive, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιούνται και να ελέγχονται πλήρως απτικά μέσω της οθόνης αφής.

Ένας πρόσθετος εσωτερικός καθρέφτης που βασίζεται σε κάμερα παραγγέλνεται προαιρετικά. Αυτός εμφανίζει την εικόνα που παρέχει η κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας (Reversing Assist Camera) στην πανοραμική προβολή της οθόνης ελέγχου σε όλες τις ταχύτητες οδήγησης και σε κάθε είδους διαδρομή. Ο ηλεκτρονικός εσωτερικός καθρέφτης είναι μοναδικός στην κατηγορία των θωρακισμένων οχημάτων με αυτή τη μορφή.

Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό επιτρέπει στους επιβάτες του αυτοκινήτου να επικοινωνούν με άτομα που βρίσκονται έξω από αυτό χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν τις πόρτες ή τα παράθυρα. Βασικά χαρακτηριστικά εδώ είναι τα μικρόφωνα που είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέφτες, ένα εξωτερικό ηχείο, το hands-free μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο στην επένδυση οροφής και τα συμπληρωματικά ηχεία στο εσωτερικό. Επιπλέον, ένα μικρόφωνο σε μορφή ράβδου μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά στο θάλαμο της κεντρικής κονσόλας για αποτελεσματική επικοινωνία με άτομα έξω από το αυτοκίνητο ακόμη και όταν τα παράθυρα είναι κλειστά.

Μέτρα προστασίας για ποικίλα σενάρια επιθέσεων

Χάρη στην πλούσια γκάμα του βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού τους, τα νέα θωρακισμένα sedan BMW παρέχουν εξατομικευμένη προστασία σε ποικίλα σενάρια επιθέσεων και μπορούν να προσαρμοστούν με ακρίβεια για κάθε είδους απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά όπως σύστημα παροχής φρέσκου αέρα, πυροσβεστήρα με αυτόματη και χειροκίνητη εκτόξευση, φάρους που αναβοσβήνουν, πομποδέκτες και ιστούς για την τοποθέτηση σημαίας για όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε επίσημη αποστολή, καθώς και άλλες ειδικές επιλογές ανάλογα με τον πελάτη.

Σε αντίθεση με τις λύσεις μετασκευής που πραγματοποιούνται από εξωτερικό πάροχο, η ολοκληρωμένη φιλοσοφία θωράκισης αυτών των οχημάτων εξασφαλίζει όχι μόνο τη μέγιστη ασφάλεια σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης, αλλά και τον αξιόπιστο χειρισμό και τις δυναμικές αντιδράσεις που αναμένονται από μια BMW σε επικίνδυνες καταστάσεις. Η τεχνογνωσία της μάρκας έχει δημιουργήσει πληθώρα καινοτόμων λειτουργιών που επιτρέπουν σε πρόσωπα τα οποία χρήζουν ειδικής προστασίας να απολαμβάνουν μια ακόμη πιο ασφαλή και σίγουρη εμπειρία μετακίνησης.

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από τις ατομικές και διακριτικές συμφωνίες παροχής συμβουλών καθώς και από μια σειρά άλλων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, μπορούν να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα πελατών όσον αφορά τον εξοπλισμό του οχήματός τους με πρόσθετα χαρακτηριστικά προστασίας ή/και άνεσης. Οι εργασίες σέρβις και συντήρησης για τα θωρακισμένα sedan οχήματα παρέχονται από ένα διεθνές δίκτυο σημείων εξυπηρέτησης BMW, ενώ εκτελούνται αποκλειστικά από εκπαιδευμένους ειδικούς σε πιστοποιημένα εξειδικευμένα συνεργεία.

Η μάρκα προσφέρει επίσης ειδικά μαθήματα εκπαίδευσης οδηγών για τα Protection μοντέλα της. Τα προγράμματα αυτά, τα οποία οργανώνονται για περισσότερα από 35 χρόνια, χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων των συμμετεχόντων και πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν επικεφαλής άρτια καταρτισμένους ειδικούς και το περιεχόμενό τους περιλαμβάνει από ολοκληρωμένες θεωρητικές συνεδρίες μέχρι πρακτικές ασκήσεις ελέγχου οχήματος και εκπαίδευση αντίδρασης σε κρίσιμες καταστάσεις.

Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Γερμανικού Group στο Dingolfing με μια περίτεχνη διαδικασία κατασκευής στο χέρι. Τα δύο θωρακισμένα οχήματα θα κάνουν το δημόσιο ντεμπούτο τους στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2023.

Related Articles

Η Chiron Super Sport 300+ απογειώθηκε στιγμιαία στα 447 km/h!

cars

Porsche Macan T. Ελαφρύτερη και πιο… ευκίνητη!

cars

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα δεύτερος και ανεβαίνει

cars

Το Ford Bronco Overland είναι ένα κρεβάτι που πάει παντού!

cars

Νέο Audi SQ5 TDI. Δυναμικό από κάθε άποψη

cars

Διαθέσιμη με carbon ζάντες η Bentley Bentayga.

cars

Η Audi ετοιμάζει ένα νέο, ηλεκτρικό coupe και όχι μόνο!

cars

Πούτιν: Αντίποινα οι επιθέσεις μας σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Bury

Citroen, Peugeot και Opel θα λανσάρουν ηλεκτρικά MPV το 2021.

cars