CARSNEWS
NEW MODELS

H General Motors εξελίσσει ένα νέο V8 με “κομπρέσορα”

Ενδεχόμενα μάλιστα το «τίποτα δεν υποκαθιστά τα κυβικά εκατοστά» θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ αν οι τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης μείνουν στα τάρταρα -αυτό ισχύει ειδικά για τις ΗΠΑ- που είναι τώρα.

Η General Motors πάντως μένει πιστή στο συγκεκριμένο δόγμα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως το τμήμα εξέλιξης κινητήρων της ασχολείται αυτήν την περίοδο με ένα νέο σύνολο. Έναν V8 με ούτε λίγο ούτε πολύ 6.200 cc, ο οποίος επιπλέον θα έχει και μηχανική υπερπλήρωση -θα είναι δηλαδή supercharged όπως αρέσκονται να λένε οι Αμερικανοί.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες, προορίζεται για τα pickup και τα SUV της GM, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό στα μοντέλα ποιας μάρκας της θα χρησιμοποιηθεί.

Το πιο πιθανό είναι πάντως να κινεί την κορυφαία έκδοση του Chevrolet Tahoe που ενδεχόμενα να ονομάζεται Tahoe SS και το φημολογούμενο Silverado ZRX, επίσης της Chevrolet. Το οποίο θα ανταγωνίζεται το Raptor της Ford και το Rebel TRX της RAM.

Αυτή τη στιγμή η Chevrolet έχει στη γκάμα του Tahoe το RST, που κινείται από ένα ατμοσφαιρικό V8, επίσης 6.200 cc, που αποδίδει 420 PS. Πράγμα που σημαίνει πως ένας νέο supercharged V8 αυτού του κυβισμού θα ήταν αισθητά πιο ισχυρός.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

LF-30 Electrified Concept: Στη Γενεύη το μέλλον της Lexus (video)

cars

Τι νέο έφερε μαζί του το Nissan Ariya;

cars

H Porsche μας δείχνει τα highlights της 911 Turbo S (video)

cars

Στο σφυρί η μοναδική Ferrari 308 Dino GT4 Safari!

cars

Η VW υπολογίζει πτώση κερδών 81% για το πρώτο τρίμηνο του 2020!

cars

O Κορωνοϊός και οι χαμένες ευκαιρίες της κρίσης

cars

Παράλογοι νόμοι αυτοκινήτων: Μέρος ΙΙ

cars

Quiz: Μπορεί να είναι ο Vettel αντικαταστάτης του Hamilton;

cars

Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της VW Herbert Diess λέει ότι η κρίση θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες

cars