CARSNEWS
AUTONEWS

Ram 1500 TRX. Απάντηση 702 ίππων στον ανταγωνισμό!

Η Ram άργησε να εξοπλίσει το 1500 pickup της με τον Hellcat V8, supercharged βενζινοκινητήρα του group καθώς έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια από την παρουσίαση του Rebel TRX concept. Το καλό αργεί να γίνει όμως και αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι το ταχύτερο και ισχυρότερο pickup μαζικής παραγωγής – ο νέος θηρευτής που έχει βάλει στο στόχαστρο κάτι… ράπτορες.

Κάτω από το καπό του θηριώδους pickup κρύβεται όπως αναφέραμε ο supercharged V8 των 6,2 λίτρων με ονομασία “Hellcat” που παράγει 702 ίππους και 880 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης της αμερικανικής εταιρίας με αποτέλεσμα τα πρώτα 96 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και το 0-160 km/h να ολοκληρώνεται σε 10,5 δευτερόλεπτα. Το 1500 TRX “βγαίνει” από το 400άρι σε 12,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα, για όποιον ενδιαφέρεται σε ένα όχημα αυτής της κατηγορίας, είναι 190 km/h.

Το κτηνώδες Ram όμως είναι πολλά παραπάνω από ένα standard 1500 με τον Hellcat V8. Για να αντέξει την έντονη και παρατεταμένη καταπόνηση, οι μηχανικοί της εταιρίας ενίσχυσαν το πλαίσιο με στρατηγικά τοποθετημένο ατσάλι υψηλής αντοχής αυξάνοντας την στρεπτική ακαμψία και την αντοχή του ενώ αύξησαν τόσο τα μετατρόχια όσο και το μεταξόνιο – κατά 15 και 2 εκατοστά αντίστοιχα. Οι τροχοί δε, αποτελούνται από ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών και ελαστικά Goodyear Wrangler Territory διαμέτρου 35 ιντσών. Σύμφωνα με την Ram, η ανάρτηση αναβαθμίστηκε με αμορτισέρ Blackhawk E2 της Bilstein τα οποία διαθέτουν απομακρυσμένα ρεζερβουάρ για βέλτιστη απόδοση και μείωση του φαινομένου της “κόπωσης” σε άγριες συνθήκες ενώ η πίσω διάταξη ανασχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα κύλισης χωρίς να θυσιαστεί χώρος από την καρότσα. Η ουσία είναι ότι η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 30 εκατοστά με την διαδρομή της ανάρτησης να φτάνει τα 33 και τα 35,5 εκατοστά εμπρός και πίσω αντίστοιχα!

Όσον αφορά στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα νέα καθίσματα, το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και ο διαφορετικός επιλογέας για το κιβώτιο ταχυτήτων που αντικαθιστά τον περιστροφικό διακόπτη που εξοπλίζει τα υπόλοιπα Ram 1500. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο επιλογέας mode οδήγησης και ένα κουμπί για το Launch Control γιατί τι είναι ένα pickup με 700 ίππους χωρίς το launch control του; Για την εξωτερική εμφάνιση δε, τι να πω που δεν είναι άμεσα εμφανές από τις φωτογραφίες. Πριν κλείσω πάντως, να σημειώσω ότι οι πωλήσεις του Ram 1500 TRX θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά με την τιμή του να ξεκινά από τα $69.995! Μπορεί το F-150 Raptor να αντέξει τον ανταγωνισμό;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Hyundai και η KIA προσφέρουν φόρτιση και στάθμευση (+video)

cars

Ampere: Μια ιστορία τεχνολογίας που προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη

cars

To Groupe Renault στο McArthurGlen

cars

Η Ford σε αναζήτηση… μνηστήρων για το Saarlouis

cars

Alfa Romeo Giulia. Νέες εκδόσεις και νέες χαμηλότερες τιμές

cars

Nέο Ford Kuga. Σύγχρονο σε όλα του

cars

Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πατέρα του: «Μπορεί να μην του μιλάω ωραία, αλλά νιώθω μισός χωρίς αυτόν»

cars

Λειτουργίες που κάνουν τη διαφορά στο NissanConnect του Qashqai

cars

Hyundai RM19. Προπομπός ενός sports car με τον κινητήρα στο κέντρο;

cars