CARSNEWS
NEW MODELS

VW Golf MKII με 1.200 ίππους γίνεται ο εφιάλτης των supercars (Video)

Είναι αλήθεια ότι στις ημέρες μας δεν χρειάζεται μια περιουσία για να αποκτήσεις ένα πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία έχει βοηθήσει τα μάλα στην εκλαΐκευση των υψηλών επιδόσεων προσφέροντας λύσεις προσιτές και διαχειρίσιμες από την… επεξεργαστική ισχύ ενός μέσου οδηγού.

Η περίπτωση, βέβαια, του VW Golf δεύτερης γενιάς είναι διαφορετική, μιας και δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, διαθέτοντας παρόλα αυτά όλα τα απαραίτητα προσόντα για να διακριθεί σε μια ιδιαίτερη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκείνη των αγώνων drag.

Στην κούρσα της μιας ανάσας, λοιπόν, το υπεράνω κάθε υποψίας VW Golf MKII με το σχεδόν εργοστασιακό παρουσιαστικό του χαρίζει… πόνο, ξεδιπλώνοντας στην άσφαλτο τους 1.200 ίππους του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του.

Όπως θα παρατηρήσετε και στο video που ακολουθεί, ο κινητήρας του μαύρου Golf φτάνει την πίεση υπερπλήρωσης των 4,2 bar, τιμή εξωπραγματική για τα δεδομένα ενός εργοστασιακού αυτοκινήτου.

Ο στόχος ήταν το VW Golf MKII να επικρατήσει όχι μόνο των βασικών ανταγωνιστών του αλλά και εκείνων που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των supercars.

Tι κι αν η πρόσφυση απουσίαζε στα πρώτα μέτρα της διαδικασίας, τι κι αν υπήρξαν στιγμές που η καταστροφή απείχε μόλις μερικά εκατοστά, το VW Golf των 1.200 ίππων μοιάζει ανίκητο ισοπεδώνοντας οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα του.

Για τους λάτρεις των αριθμών, αξίζει να αναφέρουμε ότι το μαύρο VW Golf με την σχεδόν εργοστασιακή αμφίεση κάλυψε την απόσταση του ¼ του μιλίου σε μόλις 8,3 δευτερόλεπτα, επίδοση που το τοποθετεί ευθύς αμέσως σε μια διαφορετική κατηγορία από εκείνη που υποδηλώνει το μετριοπαθές παρουσιαστικό του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Tesla Model S θα αποκτήσει αυτονομία 1.000 km!

cars

Επίσημο: Αυτή είναι η Ferrari SF1000 για το 2020 (Video)

cars

Η Honda έτοιμη για την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3

cars

Επιτέλους, turbo για το Mazda 3;

cars

Video: Burn out από Ρώσο ημίθεο πάνω σε πλατφόρμα μεταφοράς

cars

Το ξέρατε πως το Tesla Model 3 «βγαίνει» και σε cabrio;

cars

Η Ford ετοιμάζει και ένα μικρότερο Mach-E

cars

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το νέο Renault Captur 1.5 Blue dCi 115 PS

cars

Ασταμάτητο: Ένα Mercedes Unimog έφτασε στα 6.694 μέτρα υψόμετρο!

cars