CARSNEWS
NEW MODELS

VW Nivus: Το νέο μικρό SUV των Γερμανών (Video)

To T-Cross ήταν μόνον η αρχή για την Volkswagen η οποία πολύ σύντομα πρόκειται να αποκτήσει το δεύτερο κατά σειρά αστικών προδιαγραφών SUV.

Ονομάζεται Nivus και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από τη Βραζιλία «σφραγίζοντας» λίγους μήνες αργότερα το διαβατήριο του για την Ευρώπη, όπου και αναμένεται το 2021.

Όπως και το T-Cross θα βασίζεται στην πλατφόρμα που φιλοξενεί το Polo (βλέπε MQB A0) χωρίς να διαφοροποιείται σημαντικά σε επίπεδο διαστάσεων από το δημοφιλές supermini της Volkswagen.

Ο δυναμικότερος σχεδιασμός του θα είναι η ουσιαστικότερη διαφορά σε σχέση με το ήδη γνωστό T-Cross, καθώς το Nivus αναμένεται να ακολουθήσει την coupe λογική premium κατασκευών βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την πρακτικότητα και την ευρυχωρία.

Στη βάση της γκάμας του πρόκειται να τοποθετηθεί ο 1000άρης TSI του 1,0 λίτρου σε εκδόσεις των 95 και 115 ίππων, ενώ θα υπάρξουν και ισχυρότερες υλοποιήσεις με αφετηρία τον τετρακύλινδρο TSI του 1,5 λίτρου.

Στη Βραζιλία η παραγωγή του Nivus θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η τιμή του θα κυμανθεί στα επίπεδα του T-Cross.

Related Articles

H Peugeot θα διατηρήσει το 108 στην γκάμα της

cars

Bill Gates: «Δεν θα υπάρξουν ηλεκτροκίνητοι τράκτορες»

cars

Ευρωπαϊκή αγορά: Ανεβαίνουν τα EV & PHEV, πέφτουν τα ντίζελ…

cars

Ο Gordon Murray, το T.50 και η συμμετοχή στο Le Mans

cars

Προς ματαίωση η επιστροφή του Ράλι Σαφάρι

cars

Αναβάλλεται το Goodwood Festival of Speed

cars

Νέες μπαταρίες της Samsung υπόσχονται αυτονομία 800 χιλιομέτρων

cars

Διαθέσιμο το νέο Ford Kuga στην ελληνική αγορά

cars

953 PS γι’ αυτή τη Mercedes-AMG G63 από την Posaidon

cars