CARSNEWS
F1 & RACES

Τα επετειακά μετάλλια που παίρνουν οι νικητές των Grand Prix της F1

H FIA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα μετάλλια που θα φοράνε οι νικητές των Grand Prix της Formula 1 στο φετινό πρωτάθλημα.

To 2023 η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού πήρε την πρωτοβουλία και υιοθέτησε την απονομή μεταλλίων για τους νικητές Grand Prix της Formula 1. Πέρα από τα συνηθισμένα τρόπαια, οι οδηγοί που ανεβαίνουν στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου λαμβάνουν ένα ακόμη «σουβενίρ» για την επιτυχία τους.

Ένας εκ των λόγων που θεσπίστηκε η απονομή μεταλλίων ήταν για να έχουν οι οδηγοί κάτι το οποίο θα μπορούν να το κρατήσουν δια παντός. Όροι στα συμβόλαιά τους με τις ομάδες που προβλέπουν την τοποθέτηση των τροπαίων στα εργοστάσια. Aν επιθυμούν να κρατούν τα τρόπαια, η συνηθισμένη τακτική είναι να λαμβάνουν ρέπλικες.

Οδηγός F1

Για το 2024 η FIA, έστω και στο περιθώριο του δεύτερου αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1, δημοσίευσε φωτογραφίες του μεταλλίου που θα λαμβάνει ο νικητής κάθε Grand Prix. Μάλιστα, έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την ίδρυση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο δεύτερος και ο τρίτος οδηγός του βάθρου δεν θα λαμβάνει μετάλλιο.

#F1 – For the 2024 FIA Formula One World Championship, we are proud to present the stunning new design for the winner’s medals, celebrating 120 Years of the FIA.#FIA120 | @F1 pic.twitter.com/aFCibXJ0lu

— FIA (@fia) March 8, 2024

Mετάλλια στη Formula 1 τα είδαμε να απονέμονται στους τρεις πρώτους οδηγούς των Αγώνων Σπριντ που θεσπίστηκαν το 2021.

Το 2009, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστον, ήθελε να ορίσει ένα σύστημα μεταλλίων στο σπορ. Οι τρεις πρώτοι των Grand Prix θα λάμβαναν ένα χρυσό μετάλλιο (νικητής), ένα αργυρό (δεύτερος) και ένα χάλκινο (τρίτος) μετάλλιο. Ήθελε ο πρωταθλητής να αναδεικνύεται αυτός με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια, όμως η ιδέα του -ευτυχώς- δεν πέρασε ποτέ.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Related Articles

Grand Prix στη Μόντσα έως και το 2024!

cars

Fomula 1: Σάμπα για πέντε επιπλέον χρόνια

cars

F1 GP Αυστρίας FP3: Πάλι 1-2 η Mercedes (video)

cars

Fresh Lewis Hamilton concern as Mercedes admit being stumped by new car problem

cars

Norris full of praise for Piastri after new McLaren deal

cars

Formula 1: Ο Βασέρ σε ρόλο “διαχειριστή”, η αναμενόμενη λύτρωση του Μπινότο και η… μισή Alpine | ΕΙΔΗΣΕΙΣ 247

cars

Η Alfa Romeo 33 Stradale επιστρέφει στην Monza 56 χρόνια μετά

cars

Η FIA δέχτηκε Andretti/Cadillac και… άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!

cars

FIA – Ποινή στους οδηγούς που προκαλούν διακοπή στην F2 και F3

cars