CARSNEWS
AUTONEWS

Το νέο BAC Mono ντεμπουτάρει με την ίδια συνταγή!

Στον χώρο των πανάκριβων παιχνιδιών, το BAC Mono έχει ξεχωριστή θέση χάρη στις εξαιρετικές ικανότητες του και την διαμόρφωση που του επιτρέπει τον τίτλο “μονοθέσιο”. Ναι, δεν μπορείς να μοιραστείς την εμπειρία του Mono με κάποιον συνοδηγό ούτε θα μπορείς να του εξηγήσεις ενώ το οδηγείς, πόσο καλύτερο είναι το νέο μοντέλο από το απερχόμενο. Γιατί η μικρή αγγλική εταιρία λάνσαρε τη νέα έκδοση του Mono και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι όντως καλύτερο και ταχύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Παρότι δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, το νέο Mono είναι καθολικά νέο. Η BAC εξέλιξε την τελευταία εκδοχή του κλασικού πλαισίου της το οποίο περιβάλλεται από ανθρακονήματα που έχουν ενισχυθεί με γραφένιο, μία τεχνολογία που επιτρέπει την χρήση λιγότερου υλικού για την αντοχή και δύναμη. Σχεδιαστικά, το νέο Mono θυμίζει έντονα το Mono R αλλά η αύξηση του μήκους του αμαξώματος κατά 25 χιλιοστά και η μείωση της απόστασης του από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά, δημιουργούν ένα πιο εντυπωσιακό και αν μου επιτρέπεις, πιο αθλητικό αποτέλεσμα. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια και στις τέσσερις άκρες με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins ενώ τα φρένα προέρχονται από την AP Racing και τα ελαστικά είναι Pirelli Trofeo R, standard σε όλα τα Mono.

Η σημαντικότερη όμως αλλαγή, έχει γίνει στον τομέα του κινητήρα όπου την θέση του ατμοσφαιρικού συνόλου της προηγούμενης γενιάς, έχει πάρει ένας υπερτροφοδοτούμενος 4-κύλινδρος 2,3 λίτρων που προέρχεται από την Ford και έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της Mountune. Ο νέος κινητήρας παράγει 335 άλογα και 400 Nm ροπής και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να κινήσει με πολύ υψηλές ταχύτητες το αμάξωμα που δεν υπερβαίνει σε βάρος τα 570 κιλά! Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 2,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 274 km/h. Πιο σημαντικό όμως, είναι το γεγονός ότι το νέο Mono είναι περίπου 4 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το προηγούμενο στην πίστα του Silverstone. Καθόλου άσχημα!

Βέβαια, το BAC Mono, μόνο φθηνό δεν είναι καθώς η τιμή του ξεκινά από τα €191.770 με την τρέχουσα ισοτιμία. Όπως και να έχει, η εταιρία έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες αλλά οι πρώτες παραδόσεις δεν πρόκειται να γίνουν πριν 2021 αφού πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η παραγωγή των Mono R πριν έρθει η σειρά του νέου Mono.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης. Το πιο ιστορικό περνάει στην ιστορία…

cars

Η Opel ετοιμάζεται για το νέο Astra.

cars

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου

cars

«Πόλεμος» Νέας Δημοκρατίας και Κασσελάκη για το τρίπτυχο «Πατρίδα – Θρησκεία

cars

Το νέο Hyundai i20 θέλει να σοκάρει ολόκληρη την κατηγορία!

cars

Η μεταμόρφωση της Smart ξεκινά με το πρώτο SUV της.

cars

Η Koenigsegg Jesko Absolut μπορεί, θεωρητικά, να σπάσει το “φράγμα” των 500 km/h!

cars

Τρομακτικό βίντεο από φονικό τροχαίο με supercars

cars

Ο ήρωας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δολοφόνο στο εμπορικό στο Σίδνεϊ και προσπάθησε να τον σταματήσει

cars