CARSNEWS
NEW MODELS

Hyundai: αστικές μετακινήσεις με ιπτάμενα και αυτόνομα οχήματα

Πριν από λίγο καιρό ο όμιλος της Hyundai ίδρυσε την εταιρεία Urban Air Mobility (UAM), που όπως λέει και το όνομά της θα ασχοληθεί με εναέριες αστικές μεταφορές. Για το σκοπό αυτό έχει εξελίξει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι προσωπικό, ακόμα και όταν θα παίζει το ρόλο του ταξί. Αυτός και ο λόγος που ονομάζεται Personal Air Vehicle.

Η UAM θα παρουσιάσει την πρότασή της για τις αστικές μετακινήσεις στο μέλλον στην έκθεση CES 2020. Η οποία, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, θα διοργανωθεί στο Las Vegas. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η παρουσία των αυτοκινητοβιομηχανιών σε αυτή είναι τόσο έντονη που η παραδοσιακή έκθεση του Detroit θα αναγκαστεί από του χρόνου να αλλάξει ημερομηνία και να διοργανώνεται καλοκαίρι.

Η πρόταση της Hyundai λοιπόν μέσω της Urban Air Mobility περιλαμβάνει Hubs, δηλαδή σταθμούς εξυπηρέτησης των ιπτάμενων μονοθέσιων οχημάτων, στους οποίους θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται.

Από τα Hubs αυτά οι επιβάτες των Personal Air Vehicles θα μπορούν να φτάνουν στο τελικό προορισμό τους, που μπορεί να είναι είτε συγκροτήματα κατοικιών είτε χώρων εργασίας. Η μετακίνησή τους θα γίνεται με αυτόνομα αυτοκίνητα ή με αυτόνομα λεωφορεία όταν υπάρχει κοινός προορισμός πολλών ατόμων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ferrari F399: Με το βλέμμα στο Le Mans

cars

Με υβριδικό σύνολο 1,4 λίτρων και 245 ίππους η νέα Skoda Octavia RS (video)

cars

Αποστολή στην Πορτογαλία: Οδηγούμε το νέο VW Golf

cars

Νέες Porsche Cayenne GTS & Coupe GTS και με την βούλα!

cars

To Ford Bronco και σε pick-up!

cars

Η Lamborghini ξεπούλησε ως τα μέσα του 2024!

cars

Διαφημίσεις αυτοκινήτων που άφησαν εποχή

cars

e-Thing: Ετοιμάζει η Volkswagen ηλεκτρικό Buggy;

cars

Eπτά μουσεία αυτοκινήτου που μπορείς να επισκεφτείς από τον υπολογιστή σου

cars