CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche παρουσιάζει για πρώτη φορά την 55one “Little Bastard”.

Τους τελευταίους μήνες η Porsche διανύει μία περίεργη περίοδο κατά την οποία θέλει να δείξει όλα τα υπέροχα πρωτότυπα που δημιούργησε τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν είδανε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Η πιο πρόσφατη αποκάλυψη αφορά την 55one “Little Bastard” που ήταν επιθυμία του Ferdinand Piech πίσω στο μακρινό 2008 ως φόρος τιμής στην αυθεντική 550 Spyder του James Dean και προέρχεται από τον δημιουργό της, Walter de Silva, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram.

Η “Lil’ Bastard” του 21ου αιώνα φαίνεται πως βασίζεται στην Boxster, αν και δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση γι’ αυτό και είναι βαμμένη στο ίδιο χρώμα με την… αγαπημένη του James Dean. Μπροστά, η 55One είναι λιτή, με απλές γραμμές και έναν διακριτικό προφυλακτήρα ενώ πιο πίσω, ξεχωρίζουν οι τριπλές εισαγωγές αέρα, τα νέα φανάρια και μία μικρή αεροτομή που μάλλον υψώνεται από κάποια ταχύτητα και πάνω. Το κάλυμμα του κινητήρα της κεντρομήχανης δημιουργίας εξοπλίζεται με τους δικούς του αεραγωγούς ενώ στο κάτω μέρος του απλοϊκού προφυλακτήρα υπάρχει ένας διαχύτης και μία κεντρική τοποθετημένη απόληξη για την εξάτμιση.

Η καμπίνα διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του design της γερμανικής φίρμας αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν. Κατά βάση, το “γυμνό” μέταλλο που δεν συνηθίζεται στην Porsche, το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και φυσικά, το “χτένι” του 6-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου. Δυστυχώς, όπως είπαμε, η 55one Little Bastard δεν προχώρησε ποτέ πέραν της φάσης του πρωτοτύπου και σαν να μην έφτανε αυτό, η Porsche την κράτησε φυλακισμένη σε κάποια αποθήκη μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Βλέπεις, έπρεπε να επικεντρωθεί σε πιο… σημαντικά ζητήματα και να εστιάσει όχι μόνο τους πόρους της αλλά και την προσοχή του κοινού σε μοντέλα που δεν κανιβαλίζουν, δυνητικά, τις πωλήσεις της Boxster – κατά βάση, μιλάμε για την Macan.

The post Η Porsche παρουσιάζει για πρώτη φορά την 55one “Little Bastard”. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford: Δύο νέες EV αρχιτεκτονικές και solid-state μπαταρίες μέχρι το 2030.

cars

Η Πόπη Τσαπανίδου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με Bon Jovi

Bury

Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept. Ένα όνειρο με V8 soundtrack!

cars

Η Porsche προσφέρει επιπλέον επιλογές για την 911!

cars

Η Genesis συνεχίζει με το X Convertible Concept

cars

Η ολλανδική φοιτητούπολη που θα θέλαμε να σπουδάζουμε εκεί

Bury

Volkswagen ID.7 – Mε έξυπνο σύστημα κλιματισμού

cars

Nissan e-POWER. Η νέα τεχνολογία της Nissan

cars

Σολτς: Έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για την περίοδο του ραμαζανιού

cars