CARSNEWS
NEW MODELS

Ανάκληση για το νέο Mazda 3

Την υποψία ότι αρκετά από τα συστήματα αυτόνομης πέδησης δυσλειτουργούν προκαλώντας αναίτια την επιβράδυνση του αυτοκινήτου έρχεται να επιβεβαιώσει η Mazda ανακαλώντας την τελευταία γενιά του Mazda 3 εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η ανάκληση αφορά όλες τις εκδόσεις του ιαπωνικού hatchback και σύμφωνα με την ίδια την Mazda σχετίζεται με τον λανθασμένο προγραμματισμό του συστήματος αυτόνομης πέδησης το οποίο προκαλεί την επιβράδυνση του οχήματος ακόμα και όταν δεν βρίσκεται κάποιο εμπόδιο μπροστά του.

Περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα της αμερικανικής αγοράς πρόκειται να οδηγηθούν σε εξουσιοδοτημένα σημεία service της ιαπωνικής φίρμας είτε για τον επαναπρογραμματισμό της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του συστήματος αυτόνομης πέδησης είτε για την αντικατάσταση της.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο ανάλογο πρόγραμμα ανάκλησης για την ευρωπαϊκή αγορά είναι κάτι παραπάνω από πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι η ιαπωνική φίρμα κατασκευάζει τα Mazda 3 στην ίδια γραμμή παραγωγής με πανομοιότυπες τεχνικές προδιαγραφές.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Φωτεινή επιγραφή με αστέρια θα έχει το ταμπλό της νέας Rolls Royce Ghost

cars

Το Ariel Nomad T εκτοξεύεται με 340 άλογα!

cars

Εάν η Rolls-Royce έφτιαχνε pickup όχημα

cars

Η Porsche αντέχει στην κρίση της πανδημίας

cars

O ιταλικός Τύπος «φωτογραφίζει» το νέο Fiat Panda

cars

H Volvo θέτει όριο ασφαλείας τα 180 χλμ./ ώρα

cars

Η Polestar θα χρησιμοποιεί πλήρως ανακυκλωμένα υλικά για τα εσωτερικά των μοντέλων της

cars

Το Land Rover Defender σε χαμηλές πτήσεις στα χέρια του James Bond (Video)

cars

Νέες, μειωμένες τιμές για την Skoda Octavia στην Ελλάδα

cars